Hirdetés:

Minden idők legfényűzőbb, legerősebb és legmodernebb Sierra HD pickupjának hirdeti legújabb teljes méretű gyermekét a GMC.

Nincsenek kétségeink afelől a számok láttán, hogy ez igaz is. Az új nehézfiút a prémiumszintű luxust kínáló, csúcsfelszereltségű GMC Sierra Heavy Duty Denali Ultimate vezeti be a ringbe, ám hamarosan a terepre optimalizált Sierra HD AT4X modell is követi majd. Kis fordulatszám-tartományban 25 százalékkal növekedett a 6,6 literes, V8-as, 350 kilowattos (476 lóerő) Duramax dízelmotor forgatónyomatéka. Az 1322 newtonméter jóvoltából akár egyfokozatú hajtóművel is boldogulna. Ennek ellenére a GMC, a korábbi hatos helyett egy tízfokozatú Allison automatikus sebességváltót csapott mögé, hogy akkor se izzadjon meg, amikor a Sierra 3500HD nyakába akasztanak egy 16 329 kilogrammos hattyúnyakú félpótkocsit.

Nincs oka szégyenkezni az ugyancsak 6,6 literes, V8-as, 299 kilowattos (407 lóerő) benzinmotornak sem, hiszen a 629 newtonméteres forgatónyomatékával mifelénk hegyeket mozgatnak. Magától értetődő, hogy az információs és szórakoztató rendszer 34 centiméteres átmérőjű érintőképernyője is a legnagyobb a kategóriában.