Hirdetés:

Tovább bővítette elektromos autóbuszainak kínálatát a lengyel Solaris, mégpedig a kilenc méter hosszú, alacsonybelépésű Urbino 9 LE electric modellel.

A kompakt villanybusz városi és elővárosi járatokra is megfelel, valamint az I-es és a II-es járműosztály követelményeit egyaránt teljesíti, így igen sokoldalúan alkalmazható. Központi villanymotorjának legnagyobb teljesítménye 220 kilowatt, míg a nagy energiasűrűségű akkumulátorcsomagjának kapacitása több mint 350 kilowattóra. Az ügyfelek a szokványos töltőcsatlakozón kívül többféle pantográfos áramszedő közül is választhatnak, amelyek különféle gyorstöltési lehetőségeket kínálnak.

A hőszivattyús légkondicionáló pedig az energiahatékonyságával nagyobb hatótávot biztosít. A modell további korszerű berendezései közül említést érdemel a tükröket helyettesítő kamerás rendszer és az oldalsó holttérfigyelő, míg az eSConnect telematikai rendszer a digitális szolgáltatások széles körét nyújtja. Az akár 27 üléssel is berendezhető, 1-2 ajtóképletű modellek I-es osztályú buszként 73, míg II-es osztályúként 60 főt is szállíthatnak. A Solaris legfrissebb újdonságára több lengyel városon kívül már Olaszországból is érkeztek megrendelések.