Hirdetés:

Elkezdődött a Renault Trucks tisztán elektromos hajtású tehergépjárműveinek sorozatgyártása. A francia gyártó igen nagyratörő célokról számolt be ezzel kapcsolatosan.

Meghatározó fordulópont a városi közlekedés fenntarthatóvá alakításának folyamatában, hogy a Renault Trucks idén márciusban a Blainville-sur-Orne-i üzemében megkezdte a tisztán elektromos hajtású D Z.E. és D Wide Z.E. modellek sorozatgyártását.

Renault Trucks elektromos újdonságok: Felvillanyozott franciák

Egyre nagyobb kategóriákban tűnnek fel a Renault Trucks elektromos hajtású modelljei. Idén szeptember közepén Hannoverben, az IAA kiállításon három villanymotoros újdonságát is bemutatja a francia márka.

Ehhez a normandiai gyárban elkülönítettek egy 18 ezer négyzetméteres épületet, amelyben kizárólag az elektromos járművekkel kapcsolatos műveleteket folytatnak. Például egy szabályozott hőmérsékletű területén raktározzák az akkumulátorokat. Továbbá itt végzik az elektromos hajtási rendszer részegységeinek előszerelését, amelyeket aztán ugyanazon az összeszerelő soron építenek be, amelyen a dízelüzemű modellek is készülnek. Majd a Z.E. kivitelek visszatérnek az elektromos hajtásra szakosodott épületbe többek között végső minőségellenőrzésre. Összességében ötven munkaóra szükséges egy elektromos tehergépkocsi megszületéséhez. A Renault Trucks várakozásai szerint 2025-ben az értékesített járműveinek tíz százalékát már elektromos modellek teszik majd ki.

Az elektromos Renault Trucks tehergépkocsik külön épületben előszerelt hajtásláncát ugyanazon a soron építik be, mint a dízelüzemű modellekét