Hirdetés:

Hétfőn még sejtelmesen megkérdeztük, hogy melyiket válasszuk, pedig már tudtuk a választ. No, nem az életről, a világmindenségről és mindenről szóló kérdésre, hanem arra, hogy melyik autóbusz érdemes a Coach of the Year 2022 címre.

Kollégánk az International Coach of the Year zsűrijének többi tagjával együtt szeptemberben Szlovéniában kereste és találta meg a választ a fenti kérdésre. A nagyszabású Coach Euro Test 2021 összehasonlító itt olvasható.

Többé már nem kérdés, hanem tény, hogy a Coach of the Year 2022 díj győztese az ötvenéves múltú Neoplan Cityliner. Az MAN prémiumbuszos márkája alaposan megújította a hosszú ideje szolgáló típus hajtásláncát, utasterét és vezetői munkakörnyezetét. A zsűri döntésében fontos szerepet játszott, hogy az MAN D26 motorhoz a ZF új EcoLife CoachLine automatikus váltót társították, amely az utazási élmény szempontjából komoly előrelépést jelent. Sokat nyomott a latban az is, hogy a típus formaterve 15 év után még mindig büszkén állja az idők és a változó divatok próbáját.

A képen balról jobbra: Rudi Kuchta, az MAN Truck & Bus buszüzletágának vezetője, Tom Terjesen, a zsűri elnöke és Andreas Tostmann, az MAN Truck & Bus igazgatótanácsának elnöke

A bő három évtizede született díj történelmét külön oldalon ismertetjük, statisztikákkal és az összes eddigi győztessel: