Hirdetés:

Nem kis feladat közel hetven méter hosszú és hat méter széles, 190 tonnát nyomó berendezéseket közúton, városi környezetben szállítani. Ám a görög Kroustalelis vállalat hibátlanul megoldotta ezt a Goldhofer moduláris tengelysorokból álló trélerével.

Goldhofer THP/LTSO típusú moduláris tengelysorokból álló trélerrel szállított el a görög Kroustalelis Special Transport vállalat egy óriási kőolajlepárló és egy másik hasonló méretű kőolaj-finomító berendezést az EKME S.A. vállalat Szaloniki városában működő gyárából a 14 kilométerre fekvő helyi kikötőbe. A berendezések innen hajón folytatták útjukat Azerbajdzsánba. A csúcsforgalom elkerülése érdekében hétvégére időzítették az igen különleges és látványos fuvarfeladat teljesítését. A 67 méter hosszú, 5,85 méter széles és 190 tonna tömegű nyomástartó edényeket egymást követően egy 8+8 tengelysorból álló, rendkívül alacsony rakfelületű eszközzel szállították el. A teljes szerelvény hossza meghaladta a 77 métert. A megfelelő fuvareszközöknek és az alapos tervezésnek, illetve pontos kivitelezésnek köszönhetően a vállalat a legkisebb fennakadás nélkül hajtotta végre a nem mindennapi feladatot.

A 67 méter hosszú, 5,85 méter széles és 190 tonnát nyomó berendezéseket a gyárból a 14 kilométerre fekvő helyi kikötőbe kellett elszállítani

Bosch óriáskazán szállítása: Kazán a (kábel)rengetegben

Egy nem mindennapi szállítmány kalandos útját követhettük végig a közelmúltban. A Magyarországon eddig még nem látott paraméterekkel rendelkező Bosch gőzfejlesztő kazán Németországból érkezett a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyére.

Enterprise űrhajó az utolsó útján: Küldetés végrehajtva

Igazi kihívás egy űrrepülőgépet végső állomására szállítani. A közúti szakaszon Goldhofer THP/SL moduláris tengelysorokból álló tréler segítette a kényes feladat pontos, biztonságos és hatékony végrehajtását.