Hirdetés:

Évértékelő sajtótájékoztatóján kiváló piaci eredményekről számolt be a rekordévet zárt Mercedes-Benz Hungária Kft. A prémium-személyautók, valamint a kis- és a nagyhaszonjárművek piacán is szépen teljesített a csillagos márka.

Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója büszkén számolt be arról, hogy a cég 2019-ben 113,16 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 4,2 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Az importőr 4503 Mercedes-Benz személygépkocsit értékesített tavaly, 12 százalékkal többet, mint a megelőző évben, ami rekordnak számít a magyar piacon. A kishaszonjárművek üzletága 16 százalékos növekedéssel zárta a tavalyi esztendőt, amihez nagyban hozzájárult a 676 példányban gazdára talált Sprinter. Fontos eredmény továbbá, hogy a debreceni ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. sikeresen megfelelt a Mercedes-Benz VanPartner auditálásán, vagyis a gyártó hivatalos kishaszonjármű-felépítményező partnerévé vált. Ezenkívül 588 Mercedes-Benz közép-, illetve nehézkategóriás tehergépkocsi is forgalomba került hazánkban tavaly, így piaci részesedését 10-ről 11,5 százalékra növelte a csillagos márka. Az after sales üzletága pedig 7,7 százalékkal bővült. A Mercedes-Benz Hungária Kft. így már 21 szerződéses partner révén 18 értékesítési ponton és 31 márkaszervizben öt százalékkal több, azaz összesen 1360 munkatárs közreműködésével szolgálta ki ügyfeleit 2019-ben.

A sajtótájékoztatónak helyet adó csarnokban valósítják meg terveiket a hallgatók, itt készülnek az életnagyságú modellek

Az eredményeket ismertető sajtóeseményt pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) területén rendezték meg két apropóból is. Egyrészt tavaly megújult és negyvenezer négyzetméterrel kibővült az egyetem területe, másrészt közel húszéves a Mercedes-Benz és a MOME együttműködése. Ennek keretében a diákok minden félévben kapnak egy feladatot a csillagos márkától, így hol taxit, hol hulladékgyűjtő teherautót, hol sportkocsit terveznek. A stuttgarti központból pedig a vezetőtervező és csapata többször ellátogat az egyetemre, hogy konzultáljanak a hallgatókkal. A legtehetségesebb diákok gyakorlati félévet tölthetnek el a sindelfingeni dizájnközpontban, amelynek eredményeként már többen is szerződéses munkát kaptak ott.

Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója