Taxifronton már forradalmasította a közlekedést a Nissan az NV200 alapjain, amely a legendás limuzinokat váltotta New Yorkban. Most a londoni Harrods áruház járműflottájában jelent meg egy NV200 furgon, ráadásul a villanymotoros fajtából.
Hirdetés:

Vissza a gyökerekhez – a környezetvédelem szem előtt tartása mellett ez lebeghetett a Harrods flottaüzemeltetőjének szemei előtt a legutóbbi járműbeszerzéskor. Hiszen a brit főváros legendás áruháza elektromos hajtású NV200 furgonnal helyettesíti egyes pöfékelő áruszállítóit. Természetesen ez is a klasszikus zöld-arany színösszeállításban pompázik, mint elődei. Belső kialakítása is speciálisan a Harrods igényeire szabott, vagyis a kiszállításhoz leginkább megfelelő polcrendszer és az élelmiszerek frissen tartásához szükséges hűtőberendezés került a villany-Nissanba. A Harrods ráadásul úgy járul hozzá London levegőminőségének javításához, hogy autóját hetente elég csupán egyszer tölteni.

 -

Majd’ száz évvel ezelőtt is villanymotoros furgonnal szállította házhoz termékeit a Harrods

A frissen átadott Nissan e-NV200 akár 170 kilométert is megtehet egy töltéssel, a heti nagyjából 50 kiszállítással pedig átlagosan 241 kilométert futnak az áruház autói. Tehát ezentúl nemcsak gazdaságosan, hanem nulla helyi károsanyag-kibocsátású járművel (is) viszik házhoz a Harrods áruházból rendelt termékeket – akárcsak majd’ száz évvel ezelőtt. Hiszen a patinás üzlet már 1919-től, évtizedeken át használt elektromos furgonokat. A tömör abroncsokon futó, 3,5 lóerős, Walker márkájú amerikai járművek akár 40 kilométer/óra sebességet is elértek, bár teljes terheléssel nem mentek gyorsabban 30-nál. A többnyire London belvárosába teljesített kiszállításokhoz azonban ez a tempó is bőven elegendőnek bizonyult akkoriban. Később az áruház saját maga épített meg egy 60 tagú villanyfurgonflottát, így remélhetőleg ezt az első modern villanyos úttörőt is továbbiak követik majd.

 -