Egyszerre alapul az első Streamline modellek örökségén és a mai V8-asok egyedi stílusjegyein a Scania új limitált kiadású modellje, a Svempa Bergendahl együttműködésével megszületett Scania Blue Stream.
Hirdetés:

Újabb különleges kiadású, mindössze kétszáz sorszámozott példányban készülő R-szériás modellsorozattal rukkolt ki a Scania, amely persze ezúttal is a neves svéd kamionátépítő mester, Svempa Bergendahl közreműködésével született meg. A Scania Blue Stream egyszerre alapul a Streamline és a mai V8-asok örökségén, ezt jól mutatja az 1991-es első Streamline modelltől származó világoskék fényezés a rózsaszín, illetve lila motívumokkal, valamint a mai V8-asok megkülönböztető stílusjegyei, úgymint a fekete hűtőrács, a krómozott díszítések, a fekete bőrkárpitozás és a gazdag felszereltség.

Kép: Scania -

A Blue Stream limitált kiadás külső módosításai különleges alvázburkolatokat is magukban foglalnak

A Blue Stream modellek fülke-alvázként és nyerges vontatóként is rendelhetők, Highline vagy Topline fülkével és 520-730 lóerő közötti teljesítményszintekkel. Az ügyfelek opcióként Lighting, Driver, Prestige és Comfort csomagot is választhatnak.

Kép: Scania -

Az egyik ihletadó, az 1991-es Scania R113 4×2 Streamline