Hirdetés:

„Egyszer csak mindennek vége lesz majd, nincs olyan csók, amely örökké tart” – énekelte egykoron Kalmár Pál. Nos, ez akkor is igaz, ha történetesen nem csókról, hanem egy, közel háromtonnás pickupról beszélünk!

Ugyanis 2023 végén befejezték a 6,2 literes, V8-as, HEMI, azaz félgömb alakú égéstérrel felvértezett, kompresszoros feltöltésű motorral szárnyaló Ram 1500 TRX gyártását. Szomorkodásra azonban semmi ok, hiszen a Ram egy különleges, négyezer példányra limitált modellel búcsúzik a szegecses báránybőrbe bújtatott farkas komától. A Ram 1500 TRX 6.2L Supercharged V8 – Final Edition legnagyobb különlegességét az adja, hogy a szerencsés jövőbeli tulajdonosoknak minden korábbinál szabadabb kezet adott a Ram az individuális kívánságaik megvalósításában. A kereskedésből hazafelé, amikor ki szeretnék pihenni a konfiguráció fáradalmait, esetleg máris belefáradtak a V8 röfögésébe, megmártóztathatják füleiket a 19 hangszórós Harman Kardon rendszer lágy hangfürdőjében.

A motorháztető egy diszkrét vörös emblémával hirdeti, hogy egy 6,2 literes erőforrást rejteget. Ilyenkor azért az öreg kontinensen, földünk megmentésén szorgoskodva, jogosan érezhetjük magunkat kicsit tanácstalanul. Hiszen errefelé a 6,2 literes átlagfogyasztás is soknak számít, a tengerentúlon pedig még lökettérfogatból sem kirívó. Ráadásul az 524 kilowatt (712 lóerő) és 881 newtonméter a világ legerősebb sorozatgyártású pickupjává avatja. Hogy mennyire erős, azt a TRX, szupersportautókat idéző gyorsulása is jól jelzi, hiszen 4,5 másodpercen belül katapultálja magát 96 kilométer/órás sebességre. A bődületes erőt nyolcfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja a kétfokozatú osztóművön, valamint első és zárható hátsó differenciálművön keresztül a kerekek felé. Bevált receptet alkalmaztak a felfüggesztésnél is, elől kettős keresztlengőkarokon, hátul pedig merevtengelyen ücsörögnek az extrém alacsony gumiabroncs-nyomást lehetővé tevő peremzáras keréktárcsák, valamint a rajtuk feszülő terepgumik. Arról, hogy a 89 centiméteres kerekek a legádázabb terepen se érezzék magukat megvadult kosárlabdának, külső tartályos Bilstein lengéscsillapítók gondoskodnak.

Isuzu D-Max Arctic Trucks AT37: Nagylábú gleccserjáró
Pihenőidő

Isuzu D-Max Arctic Trucks AT37: Nagylábú gleccserjáró

Ahogy a jeti amerikai rokona, úgy az Isuzu eddigi legnagyobb pickupja is nagy lábon él. Szó szerint, hiszen közel méteres átmérőjű abroncsaival akkor sem jön zavarba, ha a legközelebbi, gőzölgő vulkánhoz egy alattomos gleccseren keresztül vezet az „út”.

Ford kishaszonjárművek: Fenntartható dinamizmus
Bemutató

Ford kishaszonjárművek: Fenntartható dinamizmus

Boldog időket élhetünk, hiszen már nem csak feketében guríthatunk haza egy-egy faküllőst, mint Henry Ford idejében. Sőt, a Model T típussal ellentétben némelyik kékoválost kiemelkedően sportos, teljesen elektromos vagy hibrid változatban is kérhetjük!

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!
Pihenőidő

Kindred Chevy 3100 Pick-up Truck: Drágán add az életed!

Veterán járművekkel közlekedni sokunk számára életforma, míg másoknak csupán kényszerűség. Azonban, ahogy a macska sem foghat egyszerre künn s bent egeret, úgy az aggastyánok éltetése is bizonyos lemondásokkal jár. Biztosan így kell lennie?

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!

Háromtengelyes ragadozó
Hírek

Háromtengelyes ragadozó

Ha létezik olyan dinoszaurusz, amelyről téves kép él az emberek fejében, akkor az a Velociraptor. Tökéletes bizonyíték erre, hogy a Ford és a Hennessey mérnökei is a valóságban egyébként kistestű hüllőt hívták segítségül, amikor a harmadik generációs F-150 Raptor legerősebb változatának nevet kerestek.

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek
Pihenőidő

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek

Ezüst tálcán tálalt, ínycsiklandó sokuhin szanpuru ételmodellel incselkedett a kiéhezett Street Truck műfaj rajongóinak tekintete előtt a Toyota. Ha orrukat is használhatták volna, bizonyosan rájönnek, hogy nem ehető, amit láttak!