Hirdetés:

Együttműködési megállapodást kötött a General Motors és az Autocar. Ennek értelmében a GM szállítja majd az Autocar nehézkategóriás haszonjárműveihez a Hydrotec üzemanyagcellákat.

A hidrogént tankoló legelső Autocar teherautókat 2026-ra ígérik. Első körben a betonkeverőket, billencseket, egykaros horgos konténerszállítókat látják el üzemanyagcellával, majd a hulladékszállítókat, valamint a konténerterminálokban szorgoskodó nyerges vontatókat. Egy Hydrotec üzemanyagcella 77 kilowattos teljesítményre képes. Azonban a jármű energiaigényének megfelelően, több egység is összekapcsolható.

A GM a középkategóriás Chevrolet Silverado 5500 MD teherautójának alvázára már telepített is egy 800 volt feszültséget előállító, 300 kilowattos üzemanyagcellát. Ezzel a 8845 kilogramm össztömegű haszonjármű hatótávolsága megközelíti az ötszáz kilométert. Nem állt meg „csupán” a hidrogénüzemű, tüzelőanyag-cellás teherautó fejlesztésénél a General Motors. Hiszen csökkenteni szeretné az építkezések környezeti lábnyomát is. Azt is vizsgálják, hogy a GM üzemanyagcellái hogyan biztosíthatják az építkezések energiaellátását, valamint táplálhatnak akár 350 kilowattos gyorstöltőket is.

Százegy
Hírek

Százegy

Kiskutya is lehetne, ha eléggé szentimentálisak lennénk, azonban hazánk vezető haszonjárműves magazinjaként nem engedjük meg magunknak ezt a luxust.

Japán divatdiktátor
Hírek

Japán divatdiktátor

Ó, a szép születésnapot ünneplő UD Trucks! Mifelénk még hírből sem sokan ismerik Japán egyik legjelentősebb haszonjárműgyártóját.

Daimler Kardan-Lastwagen: Kardános kalandor
Történelem

Daimler Kardan-Lastwagen: Kardános kalandor

Ezernyolcszázkilencvenkilencet írunk, a helyi fuvarozást lovakkal, a távolságit pedig vasúton vagy hajóval végzik. A cannstatti Daimler-Motoren-Gesellschaft pedig máris patikába szalajtotta az univerzum legelső teherautójának harmadik változatát!

Új Continental takarékos abroncsok: Nem felületes újdonságok
Bemutató

Új Continental takarékos abroncsok: Nem felületes újdonságok

Egyszerre igyekszik megfelelni a jó tapadás és a kis gördülési ellenállás szemben álló szempontjainak a Continental „ötödik” generációs takarékos abroncsa. Érdemes a regionális és távolsági fuvarozásra egyaránt ajánlott újdonság ígéreteinek mélyére ásni.

Vegán kutyusok
Hírek

Vegán kutyusok

Újabban hidrogénezett növényi olajokra (HVO) szoktatja a pennsylvaniai Lehigh Valley Operations (LVO) gyáregység szalagjáról frissen legördülő, nyolcas méretosztályú, tehát nehézkategóriás haszonjárműveit a Mack Trucks.

Itt elmondhatod a véleményedet!