Hirdetés:

Immár 124 esztendős múltra tekinthet vissza a Firestone. A Bridgestone égisze alá tartozó, amerikai gumiabroncsgyártó a közelmúltban mutatta be legújabb termékeit.

Ezek a Firestone első olyan, kifejezetten a regionális szállítmányozás igényeinek figyelembevételével tervezett gumiabroncsai, amelyek a japán anyavállalat Enliten-technológiájára támaszkodnak. Ez lehetővé teszi, hogy a kormányzott, hajtott, valamint pótkocsira szerelt gumiabroncsok gördülési ellenállása a korábbiakhoz képest 15 százalékkal csökkenjen. Ezáltal jelentős tüzelőanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. Ráadásul ez még nem minden, hiszen az új FS424, FD624, valamint FT524 futásteljesítményben is köröket vernek felmenőikre, mivel azoknál húsz százalékkal tovább maradhatnak a teherautók keréktárcsáin. Így tíz százalékkal csökkentik az egy kilométerre eső költségeket. Örömteli a vegyes flottával rendelkező fuvarvállalatok számára, hogy a korábbi kínálathoz képest hat mérettel bővül az új termékcsalád választéka.

Autóbuszok utólagos villamosítása: Tiszta szívvel folytatják
Zöld jövő

Autóbuszok utólagos villamosítása: Tiszta szívvel folytatják

Kiváló lehetőségek rejlenek a dízel autóbuszok utólagos villamosításában, amikor is a teljes hajtásláncot tisztán elektromosra cserélik. A brit Equipmake és Kleanbus komplett megoldásokat kínálnak erre, az objektív előnyök pedig önmagukért beszélnek.

Gyalogosok a sötétben: Jól látható, hogy nem látható
Háttér

Gyalogosok a sötétben: Jól látható, hogy nem látható

Bár egyre gyarapodnak a napsütéses órák, továbbra is fokozott veszélyt jelentenek a gyalogos-átkelőhelyek. Járművezetőként időben észre kell vennünk, ha nehezen belátható helyhez közeledünk. Lassítsunk, nézzünk körül – előzzük meg a bajt!

Renault Trucks Oxygen: Tiszta a levegő!
Zöld jövő

Renault Trucks Oxygen: Tiszta a levegő!

Így sóhajthattak fel a Renault Trucks mérnökei, midőn első alkalommal titokban kigördültek a szerelem városának flaszterére, hogy az érzékeinket serkentő, szokatlan oxigénmolekulával dúsítsák Párizs belső égésű őskövületekkel szennyezett utcaképét.

Toyota üzemanyagcellás újdonságok: Hidrogénhajtást mindenbe!
Zöld jövő

Toyota üzemanyagcellás újdonságok: Hidrogénhajtást mindenbe!

Eltökélten hisz a Toyota a hidrogénalapú társadalomban, amelynek motorja az üzemanyagcella. Íme, a világ legnagyobb autógyártójának legújabb eredményei az üzemanyagcellás járművek fejlesztése terén a pickuptól a nyerges vontatón át az autóbuszig.

Itt elmondhatod a véleményedet!