Hirdetés:

„Egyszer csak mindennek vége lesz majd, nincs olyan csók, amely örökké tart” – énekelte egykoron Kalmár Pál. Nos, ez akkor is igaz, ha történetesen nem csókról, hanem egy, közel háromtonnás pickupról beszélünk!

Ugyanis 2023 végén befejezték a 6,2 literes, V8-as, HEMI, azaz félgömb alakú égéstérrel felvértezett, kompresszoros feltöltésű motorral szárnyaló Ram 1500 TRX gyártását. Szomorkodásra azonban semmi ok, hiszen a Ram egy különleges, négyezer példányra limitált modellel búcsúzik a szegecses báránybőrbe bújtatott farkas komától. A Ram 1500 TRX 6.2L Supercharged V8 – Final Edition legnagyobb különlegességét az adja, hogy a szerencsés jövőbeli tulajdonosoknak minden korábbinál szabadabb kezet adott a Ram az individuális kívánságaik megvalósításában. A kereskedésből hazafelé, amikor ki szeretnék pihenni a konfiguráció fáradalmait, esetleg máris belefáradtak a V8 röfögésébe, megmártóztathatják füleiket a 19 hangszórós Harman Kardon rendszer lágy hangfürdőjében.

A motorháztető egy diszkrét vörös emblémával hirdeti, hogy egy 6,2 literes erőforrást rejteget. Ilyenkor azért az öreg kontinensen, földünk megmentésén szorgoskodva, jogosan érezhetjük magunkat kicsit tanácstalanul. Hiszen errefelé a 6,2 literes átlagfogyasztás is soknak számít, a tengerentúlon pedig még lökettérfogatból sem kirívó. Ráadásul az 524 kilowatt (712 lóerő) és 881 newtonméter a világ legerősebb sorozatgyártású pickupjává avatja. Hogy mennyire erős, azt a TRX, szupersportautókat idéző gyorsulása is jól jelzi, hiszen 4,5 másodpercen belül katapultálja magát 96 kilométer/órás sebességre. A bődületes erőt nyolcfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja a kétfokozatú osztóművön, valamint első és zárható hátsó differenciálművön keresztül a kerekek felé. Bevált receptet alkalmaztak a felfüggesztésnél is, elől kettős keresztlengőkarokon, hátul pedig merevtengelyen ücsörögnek az extrém alacsony gumiabroncs-nyomást lehetővé tevő peremzáras keréktárcsák, valamint a rajtuk feszülő terepgumik. Arról, hogy a 89 centiméteres kerekek a legádázabb terepen se érezzék magukat megvadult kosárlabdának, külső tartályos Bilstein lengéscsillapítók gondoskodnak.

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek
Pihenőidő

Toyota Tacoma X-Runner Concept: Pallérozott utcagyerek

Ezüst tálcán tálalt, ínycsiklandó sokuhin szanpuru ételmodellel incselkedett a kiéhezett Street Truck műfaj rajongóinak tekintete előtt a Toyota. Ha orrukat is használhatták volna, bizonyosan rájönnek, hogy nem ehető, amit láttak!

IVECO S-Way TurboStar: Rákinkarnáció
Bemutató

IVECO S-Way TurboStar: Rákinkarnáció

Újra beköltözött hazánk gördülő élővilágába egy különleges, meglehetősen nagy testű vörös rákfaj. Habár eddig az Olaszországban őshonos ízeltlábú csupán két példányát sikerült közelebbről is megfigyelni, nincs okunk panaszra, hiszen máshol még egyet sem láttak.

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök
Pihenőidő

Jubileumi Kenworth vontatók: Centenáriumi csőrösök

Méltó modellekkel ünnepli százesztendős fennállását a Kenworth. A Kenworth W900 egy valódi gördülő ikon, a Kenworth T680 pedig a legmodernebb és leghatékonyabb nyerges vontató, amit eddigi, meglehetősen mozgalmas történelmük során gyártottak.

Vegyünk nagy levegőt!
Hírek

Vegyünk nagy levegőt!

Bemutatta teljesen integrált központi gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszerét (CTIS) a BFGoodrich. Az ActivAir segítségével menet közben beállíthatjuk a terep jellegéhez legideálisabb abroncsnyomást.

Mégsem lapos a Terra
Hírek

Mégsem lapos a Terra

Csehország terepjárós ékköve, a Torsus bejelentette együttműködését a futómű-specialista JRZ Suspension Engineering céggel. A hír elsőre unalmasnak hangzik, ám izgalmas új erényekkel vértezi fel a terepjáró kishaszonjárműveket.

#vanlife: Fogd minden holmid és költözz furgonba
Pihenőidő

#vanlife: Fogd minden holmid és költözz furgonba

Nyáron sokan lakóautóval vágnak neki a vakációnak. Elsőre nem tűnik túl komfortosnak, mégis egyre többen választják hosszabb távú életvitelre is az átalakított kisteherautókat. Okosabbnál okosabb megoldásokat és minden egyes napra kalandot tartogat ez.

Itt elmondhatod a véleményedet!