Hirdetés:

Több újítással korszerűsítette építőipari járműveit a Fliegl az elmúlt időszakban. Legyen szó ömlesztett áruk, munkagépek vagy konténerek szállításáról, a német pótkocsigyártó kínálatában megtalálható az ideális válasz.

Számos ponton továbbfejlesztette a Fliegl az acélteknős billencsfélpótkocsijait. Ennek eredményeként a Light Basic háromtengelyes modell alapváltozatának saját tömege csupán 5100 kilogramm. Míg a Greenline kivitel esetében könnyűfém keréktárcsák és a szabadalommal védett, elöl ívelt alvázkeret csökkenti a tömeget. Továbbá a csupán 1,45 méter magas felépítménye szépen megbújik a fülke mögött, ami kedvez a légellenállásnak. A 24,5 köbméteres, félköríves puttonyának oldalfalai hátrafelé nyolc centiméterrel kiszélesednek, hogy megakadályozzák az anyag beszorulását. A DHKS 390 StoneMaster modell oldalfalainak felső részét pedig dupla rétegű acélból készítik, hogy ne deformálódjon, ha a rakodógép kanala esetleg nekiütközik. A fedőponyva zsinórjának rögzítését sem könnyen elgörbülő gyűrűkre bízták, hanem az oldalfal külső, kampószerű besüllyesztéseire. A biztonságot a szintén szabadalmaztatott Drive On rendszer fokozza, amely egyenetlen terepen billentéskor csökkenti a megdőlés és a felborulás kockázatát. Ezt úgy éri el, hogy a billentés idejére két kihajtható, fémből készült tartó stabilan összekapcsolja a hátsó tengelyt az alvázkerettel. Ráadásul a tisztán mechanikus rendszer tömege csupán 26 kilogramm. Míg laza, csúszós talajon a félpótkocsi azzal segíti az elindulást, hogy felemeli az első tengelyét, ezáltal a nyergen keresztül több tonnával nagyobb terhelés jut a vontató hajtott tengelyére, javítva a tapadást. Majd 25 kilométer/óra felett a tengely automatikusan leereszkedik. Ugyancsak a biztonságot szolgálják a LED-es hátsó lámpák és munkalámpák.

A VTS 400 négytengelyes, mélyágyas trélert ügyes megoldásokkal magas, széles és nehéz munkagépek szállítására is felkészítették

A VTS 400 négytengelyes, mélyágyas, 12 méter hosszú tréler hasznos teherbírása 30,5 tonna, így kiválóan megfelel nehéz kotrógépek és gumikerekes homlokrakodók szállítására. A kotrógépek karja az 1,8 méter hosszú és 65 centiméter széles vályúban a padlószintnél is 15 centiméterrel mélyebben tárolható, míg a munkagépek hátsó kerekei a félpótkocsi hátsó két tengelye között 40 centiméter mélyre besüllyesztett járatokban helyezkedhetnek el. Ezáltal nagy méretű földmunkagépek is az előírt magasságkorlát átlépése nélkül fuvarozhatók. Ráadásul a rakfelület az oldalsó toldatokkal három méterre is kiszélesíthető. A galvanizált acélból készülő, 2,8 méter hosszú és 75 centiméter széles rámpák hidraulikusan mozgathatók, méghozzá egymástól függetlenül oldalirányban is. A rakomány rögzítését tíz tonna teherbírású lekötözőpontok segítik. A dobfékes, ikerabroncsos, légrugós SAF tengelyek terhelése pedig a fülkében egy kijelzőn ellenőrizhető. A LED-es világításcsomag hátsó munkalámpákat, forgóvillogókat és három méter szélességre kihúzható figyelmeztetőlámpákat is tartalmaz.

A ZPS 200 kéttengelyes, forgózsámolyos pótkocsival munkagépek és különböző konténerek is praktikusan szállíthatók

Igazi kettő az egyben termék a ZPS 200 kéttengelyes, forgózsámolyos, 14 tonna teherbírású pótkocsi, ugyanis munkagépek és görgős vagy láncos konténerek szállítására is alkalmazható. A konténerek rögzítését négy besüllyesztett, pneumatikusan működtethető horog és záróék segíti. A hosszanti vezetősínek oldalirányban állíthatók vagy leszerelhetők. Így a hét méter hosszú rakfelületre munkagépek is felállhatnak a három méter hosszú alumíniumrámpákon keresztül, amelyek használaton kívül a plató alatt tárolhatók. A rakományrögzítést öt tonna teherbírású lekötözőpontok és gyűrűk, valamint kivehető rakoncák támogatják. Többek között könnyűfém keréktárcsák alkalmazásával sikerült a jármű saját tömegét alig több mint négy tonnára leszorítani, míg a légrugós SAF tengelyek terhelését a fülkében egy kijelző mutatja. Praktikus, hogy a vonóháromszög magassága pneumatikusan állítható és nemcsak hátul, hanem kétoldalt is elhelyeztek LED-es munkalámpákat. A Fliegl újdonságai tehát a nagy hasznos teherbírás és a sokoldalú alkalmazhatóság mellett számos ügyes, ötletes megoldással segítik az építőipari fuvarozók munkáját.

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs
Bemutató

Laufenn 95 pótkocsiabroncs: Elsőrangú másodhegedűs

Bemutatkozott a Laufenn új pótkocsiabroncsa, amelyet főként regionális fuvarozásra terveztek. Az LF95 nagy futásteljesítményével és kiváló tüzelőanyag-hatékonyságával gazdaságos választást jelent, miközben a tapadás terén sem vall szégyent.

Villamosított félpótkocsi
Hírek

Villamosított félpótkocsi

Elsőként sikerült, a konkurenciát is megelőzve, típusengedélyt szerezniük e-tengellyel felvértezett, teljesen elektromos hűtős félpótkocsijukra a kék elefántosoknak.

ZF Global Technology Day 2023: A fogaskeréktől a szélkerékig
Technika

ZF Global Technology Day 2023: A fogaskeréktől a szélkerékig

Továbbra is őrzi a ZF a világban elfoglalt vezető szerepét a fogaskerekes szerkezetek gyártásában. De már napjaink része az elektromobilitás és az átmenet kihívásaira hamar reagálva a cégcsoport ezen a területen is elsőségre tör.

ELVIS Vario Liner: Tetriszkirály
Bemutató

ELVIS Vario Liner: Tetriszkirály

Mi köze az új Vario Liner pótkocsinak Elvishez? Nos, a rock and roll királyához legfeljebb annyi, hogy hasonlóan zseniális a maga nemében. Az ELVIS szállítmányozói szövetséghez annál inkább, ugyanis az itt felmerült gyakorlati igények hívták életre.

A Kögel újdonságai: Sokszínű innováció
Bemutató

A Kögel újdonságai: Sokszínű innováció

Több olyan fontos újdonságot is bemutatott a Kögel az utóbbi időben, amelyek a közúti-vasúti kombinált fuvarozásban és az építőipari anyagszállításban is hozzájárulnak a hatékonyság, a kényelem, illetve a biztonság fokozásához.

Pehelysúlyú billencs
Hírek

Pehelysúlyú billencs

Papírból hajtogatva sem lehetne könnyebb a német Langendorf legújabb, háromtengelyes SKS-HS 24 billenőplatós félpótkocsija.

Itt elmondhatod a véleményedet!