Hirdetés:

Nemrég érkezett a hír, immáron az Eurofleet Zrt. ügyfelei is megismerkedhetnek az MHC Mobility márkanévvel, hiszen mostantól már csak ezt használja a cégcsoport. A hivatalos átnevezés után néhány nappal ügyféltalálkozó rendezvényükön jártunk.

Elsősorban a személygépjárműves ügyfeleiket érinti az átnevezés, hiszen a haszongépjárműveket üzemeltetők többségében eddig is az MHC Mobility márkanévvel találkoztak. A japán hátterű vállalat a Mitsubishi és a Hitachi korábbi flottaüzemeltető és finanszírozó cégeiből jött létre. A tokiói tőzsdén jegyzett cég most látta idejét annak, hogy a teljes tevékenysége kapcsán kiterjessze a márkanevet.

A zsámbéki Drivingcamp Hungary vezetéstechnikai centrum adott otthon a rendezvénynek, ahová több mint 400 vendég és partner érkezett június 8-án. Közel 20 kiállító és hozzávetőleg 100 jármű várta a cég ügyfeleit, akik a nap során két csoportban ismerkedhettek meg egymással, a cég újdonságaival, a kiállítókkal és különböző élményeket kínáló programokban vehettek részt.

A rendezvényen a legújabb személyautókat és haszongépjárműveket is kipróbálhatták a résztvevők

Az MHC Mobility nevében Lakatos Gergely üzletfejlesztési- és marketingvezető beszélt a kibontakozó trendekről és a járműiparban várható folyamatokról. Előadásának egyik legfontosabb tanulsága, hogy az elmúlt évek hektikus, sokszor várakozásokkal teli időszaka után most jól látható, hogy a szállítási határidők lassan kisimulnak. Azonban már az iparágat érintő következő kihívás is egyértelmű, ez pedig nem más, mint az Euro 7 környezetvédelmi szabályozás bevezetése.

Ez a kapcsolatépítő beszélgetések kapcsán is többször felmerült. A cégek képviselőit láthatóan különböző kihívások elé állítja a járműipar átrendeződése. Az eszmecserék alapján belátható, hogy mekkora segítség valójában a flottafinanszírozó és -üzemeltető, amely ezeknek a gondoknak a jelentős részét leveszi a cégek válláról.

Különösen igaz ez a haszongépjárművek esetében, ahol az elmúlt évek hektikus időszakai alatt is stabil pontot jelentett az MHC Mobility az ügyfeleknek. Láthatóan az iparág számára is fontos Magyarország egyik legnagyobb ilyen cége, hiszen a DAF mellett az MAN és az IVECO márkák magyarországi importőrei is saját standdal és kipróbálható járművekkel képviseltették magukat. Mellettük Ford, Mercedes-Benz, Piaggio és Volkswagen haszonjárműveket is megtekinthettek, illetve kipróbálhattak az érdeklődők. Erre egyébként közúton, a vezetéstechnikai pályán egyaránt nyílt lehetőség. Sőt, a bátrabbak a gokartpályát vagy épp az elektromos kerékpárokat is birtokba vehették.

A két csoport az ebéd előtt, illetve után osztozott a pályán és az előadótermeken – utóbbiakban a KIA és a Mercedes-Benz előadásait hallgathatták meg az érdeklődők. A programot pedig még a dél körül érkező záporok sem tudták felborítani, az MHC Mobility tényleg mindenre felkészült – ezen a napon is.