Hirdetés:

Gazdaságilag igen turbulens időket él most a fuvarozási ágazat. Az MAN digitális szolgáltatásai azonban segítenek minden eddiginél hatékonyabbá tenni a flották menedzselését, ami hozzájárulhat a helyzet sikeres átvészeléséhez.

Több mint három éve minden MAN tehergépkocsi szériafelszerelése a RIO Box nevű fedélzeti telematikai egység. Ez a járműből a lényeges üzemelési adatokat továbbítja a RIO felhőalapú rendszerébe, amelyre aztán számos különféle digitális szolgáltatás épülhet a teljes fuvarozási, sőt logisztikai ökoszisztéma hatékonyságának fokozására.
Az MAN DigitalServices alapcsomagja az ingyenes MAN Essentials, amelynek segítségével a flottamenedzserek könnyedén áttekinthetik járműveik legfontosabb üzemelési adatait, illetve földrajzi helyzetét 15 percenkénti frissítéssel. Az MAN Perform arra ad választ a vezetési stílus kielemzésével, hogy a gépkocsivezetők mennyire hatékonyan, illetve környezettudatosan kezelik a munkaeszközeiket. Ez kiváló támpontokat nyújthat az egyes járművezetők személyre szabott továbbképzéséhez. Az MAN Connected CoDriver szolgáltatással pedig a sofőrök még tovább fejleszthetik a vezetési stílusukat az MAN ProfiDrive oktatójának telefonos segítségén keresztül.

Az MAN Driver App alkalmazás a járművezetők mindennapi munkáját könnyíti meg, például az indulás előtti ellenőrzés feladatlistájával

Másik kulcsfontosságú tényező a fuvarozóvállalkozások sikerességében a karbantartások előrelátó ütemezése. Az MAN ServiceCare által biztosított adatok alapján az MAN márkaszervizei támogatást nyújtanak a szervizlátogatások optimális szervezéséhez. A megelőző jellegű és megfelelően időzített karbantartásoknak köszönhetően maximalizálható a járművek rendelkezésre állása. Az MAN Driver App okostelefonos alkalmazással pedig a járművezetők sok más hasznos funkció mellett akár közvetlenül az MAN szervizeinek is jelentést küldhetnek egy esetleges sérülésről, pillanatok alatt és fotókkal illusztrálva.

A digitális megoldások már nemcsak a járművek üzemeltetését segítik, hanem a logisztikai folyamatok aktív részesévé léptetik elő a fuvareszközöket

Az új TG-család bevezetésével pedig újabb szolgáltatások is megjelentek az oroszlános márka palettáján. Például a távoli szoftverfrissítéssel új funkciókkal is felruházhatók a járművek – szervizlátogatás nélkül. Két ilyen alkalmazás már jelenleg is elérhető. Az egyik az Online Traffic, amely valós idejű adatokat szolgáltat a forgalmi helyzetről a torlódások elkerüléséhez. Míg a Map Update térképfrissítés az útvonalról nyújt aktuális információkat, ezáltal a navigációs rendszer figyelembe veheti az ideiglenes lezárásokat vagy útépítési munkálatokat a tervezés során.
Ezáltal a rohamosan fejlődő digitális megoldások már nemcsak a gépkocsik üzemeltetését támogatják, hanem a járművek tudása is bővíthető utólag, hogy a logisztikai folyamatok szerves és aktív részét képezzék.

A vezetési stílus részletes kielemzése elősegíti a járművezetők teljesítményének a javítását

Itt elmondhatod a véleményedet!