Hirdetés:

Megérkezett a magyar piacra is a Michelin legújabb fejlesztésű kishaszonjármű-abroncsa, az Agilis 3, amely számos technikai újításával szinte minden tekintetben felülmúlja elődjét.

Az új termék legfőbb előnyös tulajdonságai a hosszú élettartam és a strapabíró kialakítás mellett a nedves útfelületen nyújtott kiváló tapadás és a kedvező tüzelőanyag-fogyasztást, illetve károsanyag-kibocsátást eredményező kis gördülési ellenállás. A belső tesztek szerint ez az abroncs száz kilométerenként átlagosan 0,2 literrel mérsékli a jármű tüzelőanyag-igényét. Mintázatát és keverékanyagát úgy tervezték meg, hogy még 1,6 milliméter profilmélység esetén is meggyőző fékhatást biztosítson nedves útburkolaton. Ez a gumikeverék egyébként most először a teherautó-abroncsok világából származik, akárcsak a szabadalmaztatott mintázati kőkivető. Továbbá megerősítették az oldalfalát, hogy jobban ellenálljon a mechanikai igénybevételeknek. Ezenkívül az Agilis 3 átlagosan egy kilogrammal könnyebb elődjénél, ami gyártásakor az alapanyag-szükséglet és életciklusa végén az újrahasznosítás terén is üdvözítőbb. A MICHELIN Agilis 3 idén április óta érhető el az európai piacokon, és már 24 méretben szerepel a kínálatban.

Előző cikkÖntöltős
Következő cikkAz első!
Kisgyermekkorom óta rajongok a tehergépkocsikért, ezért már a gépészmérnöki tanulmányaim alatt örömmel elkezdtem írni a Rolling Tons magazinba. Azóta nem szűnő lelkesedéssel tesztelem a legújabb haszonjárműveket, közel két évtizeden át főszerkesztőként vezettem a nyomtatott kiadványt.