Hirdetés:

Fürge raliautókat kerget életveszélyes hegyi utakon, szupersportkocsikat ugrat át légies könnyedséggel és a hercegi pázsitot is futtában nyírja le.

Talán a világ legkeményebb motorsport-eseménye a Dakar-rali. Ennek ismeretében igen beszédes, hogy a KAMAZ eddig 17 győzelmet szerzett, vagyis ugyanannyit, mint a sorban utána következő négy gyártó együtt. Ezért egészen biztos, hogy Oroszország Anyácska szíve büszkeséggel eltelve picit gyorsabban dobog, ahányszor tatárföldi csemetéjére gondol. Igen, mindig a csemetéje marad – majd ha anya leszel, te is megtudod!

Kamaz történelem: Korszerű szovjet teherhordó

Tudtad, hogy a Kamaz teherautókat valójában ZiL-ként kellene ismernünk, hogy születésénél mit sem sejtve az amerikaiak is bábáskodtak és nem sok híja, hogy harckocsimotor került bele?

Hiába cseperedett időközben középkorúvá, a mai napig sikeres élsportoló, nyugaton leginkább ezzel szerzett hírnevet magának. Talált is egy gazdag osztrák mecénást, amely szárnyakat adott újabb legendás tettekhez. Ugyanis az energiaital-gyártó hatalmas marketing-gépezete jóvoltából időről időre újabb őrült mutatványok részese lehet, ezekből gyűjtöttünk most össze egy csokrot.

Az elmúlt években is bőven akadtak látványos videók a kámai főszereplésével: