Nem kell lemondaniuk a testmozgásról azoknak sem, akik az egész napjukat a járművükben töltik. A Volkswagen által összeállított edzésprogramhoz csak olyan eszközök kellenek, amelyek minden raktérben megtalálhatók.
Hirdetés:

Könnyen megvalósítható újévi fogadalom lehet a több testmozgás azon járművezetőknek, akik egész napjukat a furgonjukban töltik. A Volkswagen ugyanis készített egy olyan oktatóvideót, amelynek segítségével guruló edzőteremként is használhatunk egy Transportert. Ráadásul az erősödéshez nem kell semmilyen plusz felszerelést, sem súlyzókat, sem kondigépeket magunkkal vinnünk. A gyártó ugyanis egy olyan edzéstervet állított össze egy vízvezetékszerelő példáján keresztül, amihez minden megtalálható a legtöbb furgon raktérében. Hogyan használhatók edzésre a legtöbb járműben cipelt szerszámok vagy akár maga a jármű?

Az ugrókötelezéshez egy kábeldarabot, a váll, illetve a bicepsz erősítéséhez nehezebb szerszámot és vascsövet, a guggoláshoz szerszámosládát használ. A fekvőtámaszokat pedig a Transporter küszöbére támaszkodva végzi.

A Volkswagen edzésterve kicsit részletesebben így néz ki:

–         Ugrálókötelezés, egy kábeldarabbal, fél percig.

 -

Első gyakorlat: az ugrálókötelezés

–         Tíz-húsz guggolás, szerszámosládával a kezünkben.

 -

Guggolás szerszámosládával

 -

Így erősíthetjük a vállunkat egy vascső segítségével

–         Bicepsz edzése, egy nagyobb szerszámmal, szintén tíz-húsz ismétlés.

 -

A bicepsz edzéséhez elég egy méretesebb szerszám

–         Fekvőtámasz, a Transporter hátsó küszöbére támaszkodva.

 -

Ha így csináljuk a fekvőtámaszokat, nem lesz (annyira) koszos a tenyerünk

–         Tolódzkodás (tricepsz erősítése), a jármű hátsó küszöbébe kapaszkodva.

Az ötlet rendkívül egyszerű, ám aki ezeket a gyakorlatokat végig csinálja, majdnem minden fontosabb izomcsoportot meg tud mozgatni. Ez különösen hasznos a sok ülés után, mintegy öt perc alatt picit elfelejthető a sok stressz. Ez a tréning arra is remek módszer lehet, hogy átlendüljünk a fáradtság okozta holtpontokon. Mindezek ismeretében könnyebben megfogadhatjuk év végén, hogy jövőre többet fogunk edzeni. A Volkswagen ötletét felhasználva még azok is sportosabbak lehetnek, akik folyamatosan a járművükben ülnek. Alakunknak, mentális és fizikai egészségünknek és a közlekedésbiztonságnak is csak előnyére válhat.