Ismét a DAF márkát választotta a General Transport Company Kft. Az új járművek már meg is kezdték munkájukat.
Hirdetés:

Április végéig 27 új generációs, nagyon jól felszerelt DAF XF 530 Super Space Cab nyerges vontatót állított munkába a General Transport Company Kft., és ezzel idén is megduplázta flottája méretét. A cég tavaly 26 XF 510 Super Space Cab modellt vett át, továbbá két 2016-os XF 460 Space Cab is megtalálható a dinamikusan bővülő flottában. Ráadásul idén új tevékenységgel bővült a hétéves vállalkozás profilja, így hűtött áruk nemzetközi fuvarozása, szállítmányozás és fagyasztott áruk logisztikai raktározása mellett már konténerszállítással is foglalkozik. A 27 új DAF vontatóból ezért tíz konténeralvázas félpótkocsit húz, amelyek közül három 6×2-es kivitelű a 44 tonna szerelvényössztömeg biztosításához. „Két új generációs, 530 lóerős XF vontatónk már közel négy hónapja dolgozik. Az adatok alapján az látszik, hogy már bejáratósan is legalább nyolc százalékkal kisebb a tüzelőanyag-fogyasztásuk az előző generációs 510-esekéhez képest. Ugyanakkor egyértelműen erősebbek, és kisebb fordulatszámon üzemeltethetők. Például Spanyolországban teljes terhelésnél a gépkocsivezetőink nagyon jól ki tudják használni ezt a teljesítményt, és élvezik az új XF-ek vezethetőségét” – nyilatkozta Préger Zoltán, a General Transport Company Kft. ügyvezető igazgatója.

 -

A flottaátadás résztvevői balról jobbra: Naszvetter Péter, a Hungarotruck Kft. újjármű-értékesítési vezetője, Kiss Dávid, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója, Préger Zoltán, a General Transport Company Kft. ügyvezető igazgatója és Szatmári István, a Hungarotruck Kft. értékesítője

Előző cikkHatodik randevú
Következő cikkHatodik randevú – 2. rész
Kisgyermekkorom óta rajongok a tehergépkocsikért, ezért már a gépészmérnöki tanulmányaim alatt örömmel elkezdtem írni a Rolling Tons magazinba. Azóta nem szűnő lelkesedéssel tesztelem a legújabb haszonjárműveket, közel két évtizeden át főszerkesztőként vezettem a nyomtatott kiadványt.