Októberig 100 új Credo autóbuszt ad át hazai üzemeltetőknek a gyártó, a Kravtex-Kühne Csoport. Ezekkel a járművekkel Szolnok, Miskolc és a főváros környékén találkozhatunk majd.
Hirdetés:

Magyar Credo autóbuszokkal frissül a hazai autóbusz-állomány, méghozzá – hazánkban jelentősnek számító – 100 új példánnyal. A Kravtex-Kühne Győrben már át is adta az első járműveket, és október elejéig mind a száz forgalomba áll. A helyközi járatokra húsz normál padlómagasságú Credo Inovell típus kerül, míg az elővárosi viszonylatokon nyolcvan akadálymentes, alacsonypadlós Credo Econell teljesít majd szolgálatot. Utóbbiakra kerekesszékkel és babakocsival is könnyebb a le- és a felszállás. A gazdaságosság és a környezetvédelem érdekében mindkét típus könnyűszerkezetes önhordó karosszériát kapott, ami kedvezően kis tömeget eredményez. Ráadásul ez tovább csökkenti a korszerű, Euro VI minősítésű dízelmotorok tüzelőanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását.

 -

Mind a 100 új Credo buszt ellátják légkondicionálóval és utastájékoztató rendszerrel is

Tavaly nyáron jelentették be a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvés Programot, aminek eredményei a Credo eladásaiban is megmutatkoznak. A program bejelentése óta – a mostani 100 autóbusszal együtt – összesen 316 új Credo állt forgalomba hazánkban. Így ez a márka adja a magyarországi közforgalmú helyközi autóbuszpark ötödét. Ez azért is örvendetes, mert a Credo buszok 75-80 százalékos vételárarányos magyar értékhányada a legnagyobb a hazai buszok között. Ráadásul hazánk legkorszerűbb, 16 200 négyzetméteres autóbuszüzemében készülnek, magyar munkatársak kezei között. A száz új Credo busz Szolnok, Miskolc és a főváros környékén áll forgalomba.

 -

A Credo autóbuszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport mosonmagyaróvári és győri gyáraiban immár több mint ötszázan dolgoznak