Nem kisebb dologra vállalkozott a Nissan, minthogy egy 35 napos kirándulás során az elektromos hajtású e-NV200 kishaszonjárművel körbejárja Nyugat-Európát. Persze nem a vakációzás a gyártó célja.
Hirdetés:

Májusban a spanyolországi Barcelonából indul, 35 napon keresztül tart és nyolc országot érint a Nissan roadshow, amelynek tízezer kilométerét az NV200 kishaszonjármű elektromos változatával teszik meg a résztvevők. Az Electrip, azaz Elektromos Utazás névre keresztelt kezdeményezés legfontosabb feladata megmutatni, hogy a nulla helyi károsanyag-kibocsátású hajtáslánc mennyiben járul hozzá egy fenntarthatóbb jövő létrejöttéhez. Ugyanakkor szeretnék felhívni a fiatalabb generáció figyelmét az alternatív hajtásláncú járművek közül leginkább környezetkímélő verzió használatának kényelmére. A konvoj Spanyolország után végighalad Franciaországon, Belgiumon, Hollandián, Németországon, Dánián és Svédországon, majd Norvégiában, a kontinens legészakibb pontján fejezi be az utat. Franciaországban érintik a Wattway fantázianevű, napelemmel burkolt útszakaszt is Le Mans közelében.

Az elektromos járművek népszerűségének növekedésével egyidejűleg a töltőhálózat is dinamikusan fejlődik Európában. Jelenleg mintegy  négyezer nyilvános töltő érhető el a kontinensen, amely már elegendő ahhoz, hogy a járművezetők bátran nekivágjanak hosszabb, országhatárokat átívelő utaknak is. A Nissan e-NV200 hatótávja teljes feltöltés esetén 170 kilométer, amit számos tényező, mint például a vezetési stílus, az útminőség és a légkondicionáló használata befolyásolhat. 

 -

Teljes feltöltéssel 170 kilométer a Nissan e-NV200 furgon hatótávja