Máris előállt egy kihívó, hogy a csillagos távolsági autóbusz ne sajátítsa ki a rivaldafényt. A megújuló MAN Lion’s Coach az új Tourliner újdonságait csomagolja oroszlános köntösbe.
Hirdetés:

Még egyik sem mutatkozott be teljes valójában, ám már marakodnak az Év Autóbusza díjon: Alig pár napja jelentette be a Mercedes-Benz, hogy idén új Tourismo RHD érkezik. Nem kellett sok a müncheni oroszlánoknak sem, nem hengeredtek a hátukra, hanem egyből támadásba lendültek. Taktikusan ők is nyilvánosságra hozták, hogy bizony a felfrissített Lion’s Coach is tiszteletét teszi Kortrijkban. Ez egyébként tiszta vizet önt a pohárba, ugyanis tavaly az IAA kiállítás kapcsán az MAN buszos üzletága kijelentette, hogy az új hajtásláncot a távolsági autóbusz jóformán utolsóként kapja meg. Akkor még nem értettük, most már világos, hogy miért váratott magára a Lion’s Coach esetében a fejlődés. Idén októberben lép életbe az ENSZ-EGB 66.02. sz. rendeletben meghatározott borulásvédelmi szabvány, és e szigorú követelmények teljesítéséhez bizony új karosszériaszerkezet kellett.

Az új karosszériához új ruhát is szabtak, az új MAN Lion’s Coach a márka új formai nyelvezetének előfutára. Kívülről feltűnő és látványos újdonság, hogy immár a fényszórók és a hátsó lámpatestek is rendelhetők teljes egészében LED-technikájú kivitelben. A LED első fényforrások a halogénizzóknál akár 50 százalékkal nagyobb fényerőt, valamint szélesebb és jóval hosszabb fénykévét biztosítanak. A már említett új hajtáslánc középpontjában az immár 420 lóerő teljesítményű motor áll. A D26 erőforrást a gazdaságos üzemelésben többek között hosszabb hídáttétel, valamint az MAN EfficientCruise előrelátó hajtásláncvezérlés és az MAN EfficientRoll kigurító funkció segíti. Az utasok kényelméről új lengéscsillapítók és futóműhangolás gondoskodnak. Bár az MAN elég szűkszavúan mesél az újdonságról, mi segítünk – elég elolvasni a NEOPLAN Tourliner bemutatónkat, ugyanis a két típus nagyon közeli rokona egymásnak. Vagyis a prémiumárka termékének újdonságai, jellemzői és felszereltségei nagy valószínűséggel visszaköszönnek majd az új Lion’s Coach kapcsán is. MAN Lion’s Coach, Mercedes-Benz Tourismo RHD és NEOPLAN Tourliner – így már nem is olyan egyszerű megjósolni, hogy a hőn áhított díjat Kortrijkból ki viszi majd haza!

 -

Minden infó egy képen: új márkaarculat az új logóval, LED fényforrások, 420 lóerő teljesítmény – és a rendszámtáblakeretben is jelzett erőteljes Tourliner-rokonság