Már többször megmutatta az ABT Sportsline, hogy nem fél hozzányúlni a Volkswagen haszonjárműveihez sem. Az új T6-adaptációjuk ráadásul a tuningcég 120 éves jubileumának jegyében készült.
Hirdetés:

Idén is feltűnést keltett az ABT Sportsline standja a Genfi Autószalonon. Főleg az egyik szegletben álldogáló ABT T6 volt impozáns látvány. A 0. darabot mustrálva a cég munkatársai elárulták, hogy a kiállításra készült személyszállító változat mellett idén tavasszal az áruszállító kivitel is bekerül a kínálatba. A modell kapcsán Hans-Jürgen Abt vezérigazgató elmondta, hogy hisznek a sikerben: „Gyermekeket, kültéri berendezéseket, bőröndöket is lehet stílusosan szállítani. Ezt hivatott bizonyítani az ABT T6.”
Ami a külsőségeket illeti: egyedi a fényezés, egyediek a légterelő elemek. Szintén változtattak a hűtőmaszkon és a küszöbök burkolatain. Keréktárcsák tekintetében ugyancsak elég extrémre sikerült a T6. A 19 vagy 20 col átmérőjű keréktárcsák azért biztosan befolyásolják a mindennapi használhatóságot. Főleg ha azt is hozzávesszük, hogy a gyári rugókat és lengéscsillapítókat speciális egységekre, illetve Bilstein alkatrészekre cserélték.

 -

Belül mindössze egy üdvözlővilágítás és egy jubileumi szőnyeggarnitúra jelenti a változást

Az erőforrások terén két választása van a leendő vásárlónak. Mindkettő a kétliteres TDI különböző változata, ahogy a donorként szolgáló Volkswagen T6 esetében már megszokhattuk. A gyengébb a gyári 150 lóerőről 180 lóerő teljesítményűre erősödött. Az izmosabb pedig 204 lóerőről 235 lóerőre. Ezzel párhuzamosan természetesen az erőforrások nyomatéka is növekedett, a csúcsváltozat már 490 newtonméterrel büszkélkedhet.
Természetesen nem csak a külsőségekre és az erőre figyeltek oda az ABT szakemberei, igaz, a belsőtérben jóval visszafogottabbak a változások. Mindössze egy diszkrét üdvözlővilágítást és egy jubileumi szőnyeggarnitúrát helyeztek el a finomhangolás során.
Csak a jövő mutatja majd meg, hogy mennyire lesz népszerű az új ABT T6. Aki különleges személy- vagy áruszállító kivitelt keres, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A gyárilag 204 lóerős T6 átalakítása 16 839 euróba kerül, amelyben még nincs benne az évenként 290 eurót kóstáló garancia az erőforrásra, amely azonban akár három év időtartamra is kibővíthető. Persze nem muszáj mindent megrendelni, de egy ilyen átalakításnál nehéz megállni. Hiába, a stílusos szállításnak ára van.

Az ABT T6 „120 YEARS” főbb műszaki adatai
Erőforrás
(zárójelben a gyári értékek):
2.0 TDI, 180 LE/132 kW – 400 Nm
(150 LE/110 kW – 340 Nm)
2.0 TDI, 235 LE/173 kW – 490 Nm
(204 LE/150 kW – 450 Nm)
Futómű:különböző terhelhetőségű csavarrugók, igény szerint akár állítható Bilstein lengéscsillapítóval
Keréktárcsák:ABT SPORTWHEELS CR vagy DR 8,5 x 19 vagy 9 x 20 col
Gumiabroncsok:Continental nagy teljesítményű gumiabroncsok 255/40 R 19 vagy 275/35 R 20 méretben