Hirdetés:

Különböző gazdasági ágazatokon átívelő összefogás kezdődött az Amerikai Egyesült Államokban a helyileg nulla károsanyag-kibocsátású járművek számára szükséges infrastruktúra minél gyorsabb kiépítésének elősegítésére.

A Powering America’s Commercial Transportation (PACT) együttműködést a Daimler Truck North America, a Navistar, valamint a Volvo Group North America alapította. A külön is jelentős gyártók együtt a tengerentúli piac 70 százalékos szeletét tudhatják magukénak a középkategóriás, valamint nehéz-teherautók piacán. Így akár a törvényhozókra is jelentős befolyással bírnak. Az európaihoz hasonlóan ott tart már az amerikai piac is, hogy szinte az összes gyártó kínál elektromos járműveket, azonban a töltőhálózatok fejlesztése egyszerűen nem képes lépést tartani az igényekkel. Pontosan itt próbál minél nagyobb nyomást gyakorolni a PACT, akikhez az alapítás óta már olyan infrastruktúra-fejlesztő, energiaszolgáltató, hálózatüzemeltető és más cégek csatlakoztak, mint többek között az ABB E-Mobility, a Burns & McDonnell, a BC Hydro, a Greenlane, a Prologis és a Voltera.

MAN eTruck: Tápos Leó
Zöld jövő

MAN eTruck: Tápos Leó

Találós kérdés következik! Oroszlán, mégsem harap, középmotoros, mégsem versenyautó és „elemről” megy, mégsem gyerekjáték. Mi lehet ez? Természetesen az MAN legelső nehézkategóriás elektromos teherautó-családja, az eTGX és eTGS testvérpáros.

Szívóskodik!
Hírek

Szívóskodik!

Filigrán háziasszonyok rémálma, egyúttal a kétbalkezes ezermesterek álma lehetne a Mercedes-Benz gigantikus porszívója.

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó
Motorsport

Ford SuperVan 4.2: Gyorshegymászó

Ahogy a krétás mancsú kétlábúaknak, úgy a négykerekűek számára is tartanak hegymászó versenyt. A Ford tavaly egy SuperVan 4.2 hiperfurgonnal állt rajthoz a legendás Pikes Peak felfutón, az ideire pedig egy szintén elektromos pickuppal készülnek.

Volvo FH16: A világ tetején
Teszt

Volvo FH16: A világ tetején

Elektromos hajtás, üzemanyagcella, bioüzemanyag, a nagy kavalkádban a Volvo Trucks szakembereinek még arra is jutott figyelme, hogy visszahódítsák a legerősebb dízelmotor címét. Az új király a D17 erőforrás 780 lóerővel.

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat
Bemutató

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat

Alaposan megújult és egyben kiteljesedett a Toyota kishaszonjárművek európai kínálata. A ráncfelvarrást kapott Proace City és Proace, valamint a hibridesített Hilux mellett ugyanis új típusként megjelent a legnagyobb kategóriát képviselő Proace Max.

Itt elmondhatod a véleményedet!