Hirdetés:

Immár 124 esztendős múltra tekinthet vissza a Firestone. A Bridgestone égisze alá tartozó, amerikai gumiabroncsgyártó a közelmúltban mutatta be legújabb termékeit.

Ezek a Firestone első olyan, kifejezetten a regionális szállítmányozás igényeinek figyelembevételével tervezett gumiabroncsai, amelyek a japán anyavállalat Enliten-technológiájára támaszkodnak. Ez lehetővé teszi, hogy a kormányzott, hajtott, valamint pótkocsira szerelt gumiabroncsok gördülési ellenállása a korábbiakhoz képest 15 százalékkal csökkenjen. Ezáltal jelentős tüzelőanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. Ráadásul ez még nem minden, hiszen az új FS424, FD624, valamint FT524 futásteljesítményben is köröket vernek felmenőikre, mivel azoknál húsz százalékkal tovább maradhatnak a teherautók keréktárcsáin. Így tíz százalékkal csökkentik az egy kilométerre eső költségeket. Örömteli a vegyes flottával rendelkező fuvarvállalatok számára, hogy a korábbi kínálathoz képest hat mérettel bővül az új termékcsalád választéka.

Volvo FH16: A világ tetején
Teszt

Volvo FH16: A világ tetején

Elektromos hajtás, üzemanyagcella, bioüzemanyag, a nagy kavalkádban a Volvo Trucks szakembereinek még arra is jutott figyelme, hogy visszahódítsák a legerősebb dízelmotor címét. Az új király a D17 erőforrás 780 lóerővel.

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat
Bemutató

Toyota kishaszonjárművek újdonságai: Ütőképes csapat

Alaposan megújult és egyben kiteljesedett a Toyota kishaszonjárművek európai kínálata. A ráncfelvarrást kapott Proace City és Proace, valamint a hibridesített Hilux mellett ugyanis új típusként megjelent a legnagyobb kategóriát képviselő Proace Max.

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor
Pihenőidő

Jeep Gladiator Rubicon High Top Concept: Húsvéti gladiátor

Bele kell törődnünk, hogy mai rohanó világunkban minden változik körülöttünk. Csupán az elmúlást és az immár 58. alkalommal életre hívott húsvéti Jeep-szafarit nevezhetjük állandó eseménynek az életünkben. Lássuk, mit hozott idén Moab nyuszija!

Viharfelhők az autóipar egén
Háttér

Viharfelhők az autóipar egén

Ha valaki csak úgy autószerető érdeklődőként belecsöppent volna az első Budapest Automotive Summit előadás folyamába, valószínűleg gyorsan pánikba is esik. Abból ugyanis a laikus számára is gyorsan egyértelművé vált: most épp minden átalakul.

Fogmaker automatikus tűzoltórendszer: Automatikus életmentő
Technika

Fogmaker automatikus tűzoltórendszer: Automatikus életmentő

Évente 10-15 autóbuszt megment itthon a pusztító lángoktól a Fogmaker tűzoltórendszere. Döntő részben a belső égésű motor környékén kap valami lángra, ez ellen hatékonyan véd több mint 2500 hazai buszt a svéd megoldás.