Hirdetés:

Innovációban szokás szerint nincs hiány a Renault Trucks háza táján. Úszkálnak az ötletekben, mint delfin a vízben.

Az egyik legújabb kutatási és fejlesztési projektjüket is a kedvesen csacsogó emlősről nevezték el. A DOLPHIN (Development Original truck Lab for PHysical Integration) a Renault Trucks, valamint az Auvergne-Rhône-Alpes régióból származó partnervállalatok és felsőoktatási intézmények együttműködésének gyümölcse. Elsődleges céljuk, hogy az innovatív ötletek számára egy olyan gördülő laboratóriumot hozzanak létre, ahol azokat valós körülmények között is ki lehet próbálni. Amennyiben ismerősnek tűnik ez a metódus, eláruljuk, hogy nem véletlenül. Hiszen a Renault Trucks berkein belül immár beváltnak nevezhetjük ezt a módszert. Gondoljunk csak a 2016-ban bemutatott Urban Lab 2 vagy a tavaly prezentált Oxygen tanulmány-teherautókra. A DOLPHIN elsősorban három területre fókuszál. Az energiahatékonyságra, aminél kiemelkedő jelentőséget szentelnek a légellenállásnak. A forgalomban résztvevők biztonságára, itt fontos szerepet szánnak az olyan speciális műszereknek, amelyek segítenek korábban észlelni a forgalom veszélyeztetett szereplőit. Végül, de nem utolsósorban az ergonómia, valamint a járművezető kényelmének fokozása a teljesen új műszerfalnak és kezelőszerveknek köszönhetően.

Nem kevésbé érdekes a Renault Trucks és a Jacky Perrenot fuvarozóvállalat együttműködése sem. Hiszen a Renault Trucks E-Tech D Wide alvázára kifejlesztettek egy olyan, automatizált önrakodó teherautót, ami elsősorban a városi elosztófuvarozásban tudna brillírozni, ugyanis harminc százalékkal lerövidíti a be- és kirakodáshoz szükséges időt.

Egységben az erő!
Hírek

Egységben az erő!

Bármerre tekintünk, együttműködéseket látunk! Nincs miért csodálkozni, hiszen felgyorsult világunkban az egyre növekvő elvárásoknak és szigorodó előírásoknak egyre inkább csak úgy tudnak megfelelni a gyártók, ha összefognak és egyesítik erejüket, valamit szellemi tőkéjüket.

Renault Trucks D típusfrissítés: Felfrissülnek
Zöld jövő

Renault Trucks D típusfrissítés: Felfrissülnek

Megújult formákkal és új biztonsági funkciókkal frissítette fel főként terítőfuvarozásra készült, D-sorozatát a Renault Trucks. A járművei élettartamának meghosszabbítására irányuló sokrétű törekvései között megjelent az utólagos villamosítás is.

Bizonyítottan takarékos
Hírek

Bizonyítottan takarékos

Összesen 40 darab, különösen takarékos Renault Trucks nyerges vontatót vesz át idén az áru- és személyszállítással egyaránt foglalkozó Inter-VM Trans Kft.

Renault Trucks Oxygen: Tiszta a levegő!
Zöld jövő

Renault Trucks Oxygen: Tiszta a levegő!

Így sóhajthattak fel a Renault Trucks mérnökei, midőn első alkalommal titokban kigördültek a szerelem városának flaszterére, hogy az érzékeinket serkentő, szokatlan oxigénmolekulával dúsítsák Párizs belső égésű őskövületekkel szennyezett utcaképét.

Itt elmondhatod a véleményedet!