Hirdetés:

Engedélyezték az Osram legelső, kifejezetten haszonjárművek számára tervezett LED-technikájú, 24 voltos, hatezer kelvin színhőmérsékletű fényforrását.

A hagyományos izzóknál akár 230 százalékkal nagyobb fényerőt biztosító, a szembejövőket pedig ötven százalékkal kevésbé vakító és ötszörös élettartammal kecsegtető H7 LED egyelőre csupán az oroszlános gyártó néhány típusában helyettesítheti az elavult viharlámpákat. Mégpedig az ezredforduló után gyártott MAN TGA, TGS, TGX, TGL, valamint a 2007-től napvilágra gördült TGS, TGX és TGL típusokban szolgáltathat szinte nappali fényt. Vigyázat! Habár Európa-szerte sok országban jóváhagyták már, hazánkban az eredeti izzószállasok helyére utólagosan szerelhető LED fényforrások használata továbbra is tilos a közúti közlekedésben. Sajnos ezen az sem változtat, ha magunknál tartjuk az európai típusjóváhagyást. Ez bosszantó, hiszen az Európai Uniós együttműködésnek többek között az lehetne a hatalmas előnye, hogy egyetemlegesen minden ország elfogadja azokat a termékeket, amiket valamelyik tagország már engedélyezett.

Szikrázó szépség
Hírek

Szikrázó szépség

Bemutatta legújabb elővárosi és helyközi villanybuszát a Volvo Buses.

DAF Efficiency Champions: Kiélezett hatékonyság
Bemutató

DAF Efficiency Champions: Kiélezett hatékonyság

Számos szakmai díj és tesztgyőzelem igazolja az új generációs DAF tehergépkocsik kiváló tüzelőanyag-fogyasztását. A holland gyártó Efficiency Champion néven bevezetett egy specifikációs csomagot, amely még inkább csúcsra járatja a hatékonyságot.

A motorosszezon kezdetén: Szempillantás alatt
Háttér

A motorosszezon kezdetén: Szempillantás alatt

Előbújnak a virágok a földből és a garázsok mélyéről a motorkerékpárok is a nap melengető sugarainak hatására. Eszteri Dávid, a Safety Hungary vezetéstechnikai instruktora segített összefoglalni a haszonjárművek és a motorok veszélyes interakcióit.

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak
Történelem

Citroën Traction Avant 11 Commerciale: Előre fogott lovak

Kilencven esztendővel ezelőtt, 1934-ben prezentálta Traction Avant modelljét a Citroën. Az előremutató önhordó szerkezetű, elsőkerék-hajtású konstrukció mai napig meghatározza a korszerű személyautókat, valamint kishaszonjárműveket.

Építkezések villamosítása
Hírek

Építkezések villamosítása

Együttműködési megállapodást kötött a General Motors és az Autocar. Ennek értelmében a GM szállítja majd az Autocar nehézkategóriás haszonjárműveihez a Hydrotec üzemanyagcellákat.

Renault Trucks D típusfrissítés: Felfrissülnek
Zöld jövő

Renault Trucks D típusfrissítés: Felfrissülnek

Megújult formákkal és új biztonsági funkciókkal frissítette fel főként terítőfuvarozásra készült, D-sorozatát a Renault Trucks. A járművei élettartamának meghosszabbítására irányuló sokrétű törekvései között megjelent az utólagos villamosítás is.

Itt elmondhatod a véleményedet!