Hirdetés:

Megjelent az igen sikeres Goodyear EfficientGrip Cargo nyári kishaszonjármű-abroncs utódja. Ez a gyártó szerint még tartósabb futófelületével tűnik ki, miközben jobban tapad nedves útfelületen fékezéskor. Így adhat helyes választ az üzemeltetők igényeire.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt elsősorban a mintázat módosításaival fejlesztették gumiabroncsaikat a gyártók, addig ma a gumikeverék összetételének optimalizálására is legalább ekkora hangsúlyt fektetnek. Ékes példája ennek a Goodyear EfficientGrip Cargo 2 nyári kishaszonjármű-abroncs megalkotása is. Ennél ugyanis az új gumikeverék segítségével érték el a szakemberek, hogy az abroncs futófelülete jobban ellenáll a nagy hőmérsékletnek és a rossz minőségű utak okozta igénybevételnek. Így az új termék futófelülete a gyári tesztek tanúsága szerint összességében 38 százalékkal tartósabb elődjéhez képest. Ez különösen fontos manapság, amikor egyre forróbb nyarakkal kell szembenézniük az európai üzemeltetőknek.

Egyre gyakoribb alkalmazási forma a városi csomagkiszállítás, amelyet egyre nagyobb arányban elektromos hajtású kishaszonjárművekkel végeznek. Ezek üresen is nagyobb tömege sokszor komolyabb kihívások elé állítja a gumiabroncsokat. Ezenkívül évről évre forróbbak az európai nyarak, míg az esőzések egyre hevesebbek. Mindezen követelményekre optimális választ nyújt a Goodyear EfficientGrip Cargo 2 nyári gumiabroncs

Ráadásul egy új gyanta alkalmazása elősegíti a gumikeverék deformálódását nedves útfelületen fékezés közben, ami szintén gyári mérések alapján nyolc százalékkal csökkenti a fékút hosszát az EfficientGrip Cargo abroncsokhoz viszonyítva. Ez a különbség autópálya-sebességnél akár egy személyautó hosszát is jelentheti. Az EfficientGrip Cargo 2 idén őszre már 23 méretváltozatban lesz elérhető a piacon 14 és 17 col közötti peremátmérővel. Mindegyik az elektromos hajtású járművek különleges követelményeit is nagyszerűen teljesíti. A Goodyear kínálatát pedig az UltraGrip Cargo téli és a Vector 4Seasons Cargo négyévszakos abroncsok teszik teljessé a kishaszonjárművek számára. Közös jellemzőjük, hogy kiválóan megfelelnek a manapság rohamosan fejlődő e-kereskedelmet kiszolgáló városi csomagkiszállítás igényeinek is. Nem véletlen tehát ennek a portfóliónak a sikeressége, amelyet jól mutat, hogy az európai piac tíz legnagyobb darabszámban értékesített kisáruszállítója közül nyolc a Goodyear termékeit kapja gyári első szerelésként.