Hirdetés:

Nem sok kivetnivalót találtunk anno a Ssangyong Musso bemutatkozásakor, az átlagon aluli terhelhetőséget és a túlságosan kompakt platót említettük problémaként. Grandiózus módon megoldották ezeket a koreai mérnökök.

Hozzácsaptak a hátuljához 31 centimétert, így született meg az 5,4 méteres Ssangyong Musso Grand. A gyarapodás teljes egészében a plató javát szolgálja, amelyen így akár már az 1,61 méter magas létrát is elszállíthatjuk. Nem merült ki a fülke mögötti rész megnyújtásában a tervezők munkája, ugyanis hátulra laprugókat szereltettek, és nagyobb terhelhetőségűre cserélték a négy gumiabroncsot. Így rögtön akár egy tonnával is terhelhető a dél-koreai pickup, amivel máris közelebb került a kategóriában megszokott értékekhez.

A 2,2 literes dízelmotor legnagyobb teljesítménye 133 kilowatt (181 lóerő), 400 newtonméter nyomatékát hatfokozatú manuális váltó vagy ugyanennyi áttételt kínáló automatikus egység továbbíthatja. Hátsókerék-hajtással vagy összkerékhajtással választható a nagyobb változat, összkerékhajtás esetén jár a terepfokozat és a hátsó differenciálzár is. Változattól függően 8,1-9,1 liter/100 kilométer az átlagfogyasztása (NEDC szerint), ami azt jelenti, hogy a nyurgább változatok 0,5-0,7 literrel több gázolajat igényelnek.