Hirdetés:

Semmiből megjelenő gombok a műszerfalon és a tér minden irányába kanyargó képernyők – a Continental két díjnyertes megoldásával ezek a jövőtechnikának tűnő elképzelések is megvalósíthatók.

Belsőépítészeti különlegességekkel zsebelt be két elismerést a Continental. A Német Dizájndíj 2020 a német beszállító két megoldását is elismerte, mindkettőt a Kiváló Terméktervezés kategóriában ítélték győztesnek.

Continental Curved Plastic Lens Display

Az ívelt műanyag képernyő egyedi megoldása, hogy rendkívül kis sugarú íveket is lehetővé tesz, és lényegében teljesen szabad formaalkotást, topográfiát biztosít. Műanyagból készül, így olcsón gyártható és könnyű, vagyis nagy darabszámú járművekhez is megfelelő.

Continental Morphing Controls

Az átalakuló kezelőszervek esetében a sima műbőrből csak akkor emelkednek ki a háttérvilágítású gombok, amikor a járművezető keze megközelíti a felületet. Kapacitív közelségérzékelő ismeri fel a közeledő kezet, a gomb szerkezete pedig méri az ujj által kifejtett erőt. Amennyiben kellően erősen megnyomta a síkból kibújó háromdimenziós kapcsolót, akkor az regisztrálja a működtetést, és ezt diszkrét pulzálással erősíti meg a felhasználó számára.

A műbőr mögött rengeteg alkatrész lapul, ám a fedőfelület a megoldás egyik kulcsa. Az anyag nyújtható és a fényt is átengedi, így az aktivált állapotban kiemelt és megvilágított gomb használaton kívül teljesen észrevehetetlen. Az egyedi jellemzőkkel bíró anyagot a Continental felületi anyagok részlege dolgozta ki, amelynek történelme több mint 300 évvel ezelőttre, egészen 1718-ig nyúlik vissza. Ilyen gazdag hagyományokból bőven lehet jövőbe mutató, álomszerűnek tűnő megoldásokat szőni.

A hajlított képernyők jóvoltából az egész műszerfal információforrássá alakítható. Az eltűnő-feltűnő megoldást gombokkal mutatták be, ám tolókapcsolók is megvalósíthatók így, és akár az ajtóburkolatba vagy a mennyezetkárpitba is beépíthetők

Continental New Wheel Concept rendszer: Villanykerék

Kifejezetten elektromos járművekhez fejlesztett kereket a Continental, a hozzá illő fékrendszerrel együtt. Ez utóbbi hatalmas alumínium féktárcsája a jármű egész élettartamát kiszolgálja.

Itt elmondhatod a véleményedet!