Hirdetés:

Célzott közúti műszaki ellenőrzéseket végez Pest megyében az ORFK-OBB péntektől, majd hétfőtől a Fővárosban is. A Continental ajándékutalványával jutalmazzák azokat, akiknél mindent rendben találnak!

Még éppen csak véget ért a tél, amikor bezárkózott az ország az otthonába a vírus elől. Ez azt jelenti, hogy a tavasz nem csupán a fejünkben maradt el, hanem adott esetben az általunk használt járművek sem élték meg az átállást. Számtalan cégnél szünetelt a termelés, nem futkároztak szorgalmasan az előállított termékeket kiszállító haszonjárműveik. Sok építkezés megállt, így a vállalkozók pickupjai a garázsban álltak, nem a munkaterületen. Otthonról dolgozott a felnőtt lakosság jó része, így a céges autóflották karbantartása is megcsúszhatott picit.
Mindezeket nem véletlenül kötöttük össze a téllel, sok járművön az évszakváltás hiánya miatt bizony rajta maradt a télikabát, azaz a téli gumiabroncs. Az ORFK-OBB és a Continental ezért közös akcióban hívja fel a figyelmet a járművek „nyáriasítására”. Június 26-tól Pest megyében, majd június 29-től Budapesten végeznek közúti ellenőrzéseket. Ezek során azt vizsgálják, hogy a a jármű az évszakhoz illó, helyes nyomású és megfelelő profilmélységű gumiabroncsokon közlekedik-e. Ha mindent rendben találnak, akkor a járművezető egy tízezer forint értékű Continental-utalványt kap.

A lágyabb keverékű téli abroncsok a meleg aszfalton sokkal jobban deformálódnak, ami jelentősen rontja az irányíthatóságot, és veszélyhelyzetben jócskán megnöveli a fékutat

A kényszerpihenő után azonban ne csupán a gumiabroncsokra gondoljunk! Érdemes a téli álmából felkeltett járművet alaposan átnézetni. Az elmúlt időszakra jellemző sok álldogálás és a ritkán megtett, rövid utak az akkumulátorok első számú közellenségei. A tartósságra egészen jó hatással bír, ha a járművünk motorjában most is megfelelő mennyiségű és minőségű olaj kering. A monszunszerű esőzések időszakában praktikus, ha az ablaktörlő lapátok hibátlanok és az ablakmosó folyadék tartályát is feltöltöttük. A fékek és a világítóberendezések kifogástalan állapota időjárástól és évszaktól függetlenül mindig létfontosságú. Most, hogy egy kis lélegzethez jutottunk, gondoskodjuk a járművünk egészségéről is!