Hirdetés:

Két fontos újítást is bemutatott a DAF a közelmúltban, amelyek hozzájárulnak a fuvarozás biztonságának, illetve hatékonyságának fokozásához.

Fontos biztonságnövelő nóvum az egyik. A DAF City Turn Assist nevű oldalsó holttérfigyelő rendszer a jobb hátsó kerék előtt elhelyezett radar segítségével a jobb oldali A oszlopra szerelt kis LED-es készüléken keresztül fényjelzéssel figyelmezteti a járművezetőt a tehergépkocsi holtterében tartózkodó gyalogosokra, kerékpárosokra, motorkerékpárosokra vagy más gépjárművekre, az irányjelző használata esetén pedig ezt hangjelzés is kíséri. A rendszer kis és nagy sebességnél egyaránt működik, így a városi forgalomban éppúgy hasznos, mint autópályán, a biztonságos bekanyarodást és sávváltást egyaránt segíti még rossz látási viszonyok mellett is. A DAF City Turn Assist mostantól az MX-11 és MX-13 motorral szerelt, balkormányos, Euro VI-os 4×2 FT és 6×2 FTP nyerges vontatókhoz, valamint a CF Electric modellhez rendelhető, sőt, utólag beépíthető készletként is beszerezhető.


Másik újdonságként a távoli elérési szolgáltatások körét bővítették. A DAF Connect telematikai rendszer pedig már a tachográfadatok távletöltésére is használható. Az új, Remote Tacho Download nevű alkalmazása segítségével ugyanis az üzemeltetők online módon, valós időben kiolvashatják, majd tárolhatják és kiértékelhetik a járművezetői kártyák, illetve a digitális menetírók memóriájának adatait. Így nem kell ezekhez a fontos műveletekhez egy külön rendszert alkalmazniuk.