Másodszor diadalmaskodott a Scania sofőrversenyén Szabó Attila.
Hirdetés:

Szabó Attila megismételte 2014-es győzelmét, és bravúros teljesítménnyel ismét megnyerte a Scania Járművezetői Verseny magyarországi döntőjét. Április 14-én a Scania Hungária Kft. biatorbágyi márkaszervizében az online elméleti teszt és a Scania Co2ntrol Cup 2018 legeredményesebb versenyzői közül összesen tizenöten mérték össze manőverezési tudásukat a hazai döntőn.

 

 -

 

A már jól ismert Indulás előtti ellenőrzés, Szuper Z és Üsd ki a királyt! mellett új feladat volt a Vizes kihívás, amely során úgy kellett egy nyerges vontatóval egy szűk területen feldönteni az oszlopokat, hogy az alvázra egy ezerliteres, felül nyitott víztartályt erősítettek. A feladat pontozásánál azt is figyelembe vették, hogy kinek mennyi víz lötyögött ki a tartályból.

 

 -

 

A 31 éves Szabó Attila minden versenyszámban magabiztosan és pontosan teljesített, így a végső párbajból is ő került ki győztesként. A második helyen Szemenyei Zoltán végzett, míg a dobogó harmadik helyére Lehoczki Attila állhatott fel. Május 23. és 26. között Szabó Attila képviselte hazánkat az európai döntőn, ahol a fődíj egy új, százezer euró értékű Scania tehergépkocsi volt.

 

 -