Scania Driver Competition néven indul újra a Scania legendás járművezetői versenye. A megújult név egyúttal azt is jelenti, hogy a vállalat megszüntette a 35 évben maximalizált korhatárt, így üdvözli a különböző életkorú járművezetőket.
Hirdetés:

Egyértelműen az a Scania célkitűzése, hogy a versenyzők több mint harminc európai országból küzdjenek majd meg a főnyereményért – egy új generációs Scania tehergépkocsiért, amelyet a győztes maga specifikálhat százezer euró értékben.
Magyarországon idén tavasszal tartják a kiválasztást, amely 2019. március 1. és 15. között elméleti online teszt kitöltésével veszi majd kezdetét. A legeredményesebb hét versenyző továbbjut az országos gyakorlati döntőbe. Mindemellett a korábban, 2018 nyarán lebonyolított Scania Co2ntrol Cup verseny nyolc legjobbja automatikusan kvalifikálta magát a versenyre. Az így összeállt 15 fős mezőny versenyzői 2019. április 13-án a Scania Hungária Kft. biatorbágyi márkaszervizének területén mérik össze gyakorlati tudásukat.
A Scania arra törekszik, hogy fenntartható közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfelei számára, és ebben a kérdéskörben a járművezetőre való összpontosítás egyre fontosabbá válik” – tartja Erik Ljungberg, a Scania alelnöke és a Scania vállalati kapcsolatokért felelős elnöke.

 -

A Scania látókörének középpontjában a járművezető áll, amikor a közlekedésbiztonságról és a gazdaságos üzemeltetésről beszélünk. A Scania Járművezetői Verseny (SDC) a környezetvédelemre, a biztonságosságra és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére koncentrál, valamint a járművezetők következő generációját célozza meg. „Mindig arra törekedtünk, hogy olyan versenyfeladatokat alkossunk, amelyek által a sofőrök megmutathatják értékes vezetési készségeiket. Az üzemanyag-takarékosság, a biztonság és a manőverezés mind olyan dolgok és készségek, amelyeket a győztesnek el kell sajátítania és birtokában kell lennie ahhoz, hogy megnyerhesse a Scania Járművezetői Verseny egyes fordulóit.”
A résztvevőknek ezúttal a biztonságos és üzemanyag-takarékos vezetés, valamint az indulás előtti ellenőrzés, a rakományrögzítés, illetve a tűzbiztonsági és mentőtevékenységek elvégzése mentén kell számot adniuk tudásukról. Szintén bizonyítaniuk kell képességeiket a különböző ügyességi feladatokon, úgy, mint a korábbi YETD versenyfeladatain keresztül (például: boardwalk, knock the king, reverse z/super z), és az új, vizes kihívás során.
Ezek a kihívások keménynek bizonyulnak majd még a jól képzett pilóták számára is. A Scania jutalmazza a pontosságot és a sebesség feletti jó ítélőképességet, és a verseny célja, hogy ezt a magas színvonalat folyamatosan fenntartsa” – mondja Erik Ljungberg.
Az európai döntőt 2019. május 25-én Svédországban, Södertäljében rendezik meg.
A versenyről és a jelentkezés menetéről bővebb információ a www.scania.hu/sdc weboldalon található.

 -

Pillanatkép Európa három legjobb ifjú járművezetőjével 2015-ből