Új szereplőként tekintélyes lendülettel lépett a logisztikai és disztribúciós szolgáltatások piacára a Szemerey + Plus Zrt. A vállalat vezetése október 5-én száz nyerges vontató és 65 félpótkocsi beszerzéséről írt alá szerződést.
Hirdetés:

Idősebb Szemerey Lóránd gyermekeivel, Szemerey Péterrel és Szemerey Eszterrel új családi vállalkozást indított útjára, több évtizedes szakmai múltjára és tapasztalataira alapozva. A Szemerey + Plus Zrt. profilja logisztikai szolgáltatás, ezen belül belföldi és nemzetközi áruszállítás, hűtött áruk disztribúciója és élelmiszerlogisztika. A cég nevében a Szemerey egyúttal a személyes garanciavállalásra is utal, a Plus pedig azt fejezi ki, hogy prémiumkategóriás szolgáltatásokat nyújtanak megbízóiknak.
Az ehhez szükséges minőségi színvonalat pedig több technológiai újdonsággal biztosítják, alkalmazva a vezető járműgyártók innovációit. Ezek között említhető, hogy a flotta járműveit tengelyterhelés-mérővel szerelik fel, így a gépkocsivezetők a műszerfalon azonnal látják, ha rakodáskor túlterhelés lépne fel. Ez különösen fontos most, hogy országszerte bevezették az útburkolatba épített tengelyterhelés-mérést, illetve objektív felelősségen alapuló bírságolást. Továbbá minden jármű rakterébe beépítenek egy kétkamerás rendszert, így igény esetén a megbízó is láthatja a rakodási, majd a szállítási folyamatot a maximális árubiztonság és a visszaélések elkerülése érdekében. A hűtési lánc biztosítását pedig úgy oldják meg, hogy a gépkocsivezetőket kiiktatják a hűtőaggregát kezeléséből, azaz csak a központi diszpécserszolgálat munkatársai állíthatják be a hőmérsékletet, ők kapcsolják be, illetve ki a hűtést, és ők ellenőrzik az egész folyamatot. Bármilyen probléma esetén a rendszer azonnal riasztást küld.
„Legalább ennyire fontos a prémiumszolgáltatásokhoz, hogy a prémiumigényeknek megfelelő műszaki tartalommal rendelkező járműveket üzemeltessünk. Ezért választottuk a Mercedes-Benz, az IVECO, a Schmitz Cargobull és a Krone márkát. A járműveket pedig kétévente tervezzük lecserélni, hogy folyamatosan lépést tarthassunk a felgyorsult műszaki fejlődéssel, és mindig a legkorszerűbb fejlesztések eredményeit adhassuk át megbízóinknak” – mondta Szemerey Lóránd.
A cég nyolcvan Mercedes-Benz Actros 1845 StreamSpace és húsz IVECO Stralis AS440S48T/P típusú nyerges vontatót, valamint a korábbi pótkocsik kiegészítéseként ötvenöt hűtős és tíz ponyvás félpótkocsit (fele-fele arányban Schmitz Cargobull és Krone) szerez be. Ezen felül tíz Mercedes-Benz Atego és Sprinter hűtős tehergépkocsi is dolgozik a flottában.

 -

A beszerzési szerződés aláírói balról jobbra: Kolnhofer Bálint, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Pais József, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Szemerey Péter, a Szemerey Plus Zrt. vezérigazgatója és Somlai Roland, a Krone Trailer SE Kft. értékesítési vezetője. A háttérben: Szemerey Lóránd