Szeretnél már most beleülni a felfrissült MAN TGX fülkéjébe, és megnézni az újdonságokat? Ennek semmi akadálya, ugyanis az oroszlános márka egy virtuális utazáson mutatja be a változásokat az érdeklődőknek.
Hirdetés:

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a haszonjármű-gyártók a járművezetők munkakörnyezetére, és folyamatosan dolgoznak a fülkebelsők megújításán. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a fuvarfeladatok elvégzése közben a pilóták vállán hatalmas felelősség nyugszik. Ezt szem előtt tartva a gyártók az ergonomikus munkahely kialakításán túl a fülkék pihenésre szánt részére is legalább ugyanakkora hangsúlyt fektetnek a fejlesztések során. Nincs ez másként az MAN esetében sem, amely nemrég mutatta be megújult fülkéit. Annak érdekében, hogy a gépkocsivezetők és üzemeltetők már a beszerzés előtt tisztában legyenek az újdonságokkal, egy különleges weboldalt hozott létre a gyártó, amelyen egy VR-szemüveg használatával úgy érezhetjük – és persze láthatjuk –, hogy már a fülkében ülünk, ahol egyre-másra bukkannak fel körülöttünk az újdonságok. És, hogy pontosan milyen dolgok változtak? Megújult a műszerpanel központi kijelzője, amely most már négy col képátlójú, színes és grafikus. A középkonzolon átrendezték a gombokat, így a sebességváltó forgókapcsolója és a többi kapcsoló felkerült a padlókonzolról a középkonzolra. Ezzel egyidejűleg a légkondicionáló kezelőpanelje új, kontrasztosabb kijelzőt kapott. Szintén a középkonzolt érintő változás az annak tetején létrehozott széles polc akár négy áthelyezhető italtartóval, illetve itt találhatók az elektromos eszközök töltésére kiépített csatlakozók. A fülke hátfalán nagy, széles tárolózsebet alakítottak ki, valamint ide került egy kezelőpanel, ahonnan az ablakokat, a világítást, a tetőszellőzőt és az ébresztőórát is egyszerűen irányíthatjuk. A felső fekhelyhez szintén tartozik egy kezelőpanel ugyanilyen funkciókkal, továbbá újak a rugalmasan állítható szárakkal ellátott olvasólámpák is.
A videóban megnézheted, hogy a fülkébe virtuálisan „beülve” mit tapasztalhatunk meg.

Ha nincs VR-szemüveged, akkor sem kell elkeseredni, mert a weboldal a hagyományos módon,  azaz mobiltelefonon, táblagépen vagy a számítógép képernyőjén is megtekinthető. Ne is késlekedj tovább, indulj el egy virtuális fülketesztre!