Tegye fel a kezét, aki nem örülne egy ötliteres, V8-as motorral ellátott szolgálati autónak! Mindez valóság lehet, ha az ember Amerikában rendőrként dolgozik, ugyanis ott a rendvédelmi szervek évek óta a Ford F-150 aktuális generációját is használják.
Hirdetés:

Több évtizede vezeti a gépjármű-értékesítési listát a Ford F-150 pickup az Amerikai Egyesült Államokban. Népszerűségének hátterét sokáig lehetne sorolni, többek között sokoldalúsága, megbízhatósága, tartóssága az, ami hozzájárult sikeréhez. Sőt, még az olyan különleges vásárlókat is meggyőzték ezeknek a járműveknek a tulajdonságai, mint az amerikai rendőrség és kormányzat. A legújabb, 2018-as modellek ismét megjelennek majd a rendőrség kötelékében.
A Ford a különleges feladatra két típust kínál. Az F-150 igény szerint rendelhető ötliteres, V8-as, illetve 3,5 literes EcoBoost motorral, míg a típus szabadidő-autó testvére, az Expedition esetén a felhasználóknak be kell érniük a kisebb erőforrással.
A járműveket az általuk ellátott különleges feladatokra szabták, szinte csak külsőre egyeznek meg a hagyományos felhasználásra szánt példányokkal. Ezek is nagy szilárdságú alumíniumötvözetből készülnek, amely ellenáll a korróziónak, ám a belső térben könnyen tisztítható műanyag dominál a hagyományos kárpitozással szemben. További ínyencség az ebben a szegmensben egyedülálló, a V8-as motorhoz tartozó tízfokozatú automatikus sebességváltó. Immár Amerikában is fontos tényező az üzemanyag-hatékonyság, amelynek jegyében a járműveket stop-start rendszerrel szerelték fel. Mindkét típus rendelhető 4×2 kivitelben vagy összkerékhajtással is. Az F-150 Special Service Vehicle (röviden SSV) egyaránt rendelhető hosszú- vagy duplafülkével is.

 -

A jelenlegi, 2016-os modell tervezésekor a Fordnál nem feledkeztek meg a rendőrkutyák helyének kialakításáról sem