Jövő év elejétől két német nagyvárosban villanymotoros Mercedes-Benz kishaszonjárművekkel szállítja majd házhoz a csomagokat a Hermes futárszolgálat.
Hirdetés:

Kiemelten fontosak az elektromos hajtásláncú városi haszonjárművek a német gépjárműgyártó számára. Korábbi cikkünkben részletesen bemutattuk a Mercedes-Benz Vision Van tanulmányt, amely egy drónnal kiegészülve oldja meg a csomagok kézbesítését. A múlt héten bejelentett Hermes-együttműködés tapasztalatira támaszkodva elképzelhető, hogy hamarosan a ma még futurisztikusnak ható tanulmányhoz hasonló járművek jelenhetnek meg a települések utcáin.

Első körben normál napi fuvarfeladatokat látnak majd el a Hermes flottájában az első elektromos hajtásláncú Mercedes-Benz Vito és Sprinter kishaszonjárművek – már jövő év elejétől a németországi Hamburg és Stuttgart városában. A nagyszabású együttműködés keretében 2020 végéig nem kevesebb mint 1500 elektromos furgont helyeznek majd forgalomba. Ezek a járművek már Németország teljes területén, számos további városban dolgoznak majd.
Az elektromos járművek használata számos előnyt nyújt, közülük is kiemelkednek a fenntarthatóság, a gazdaságosság és a nulla helyi károsanyag-kibocsátás. Az ilyen megoldást választó üzemeltetők mindamellett, hogy úttörő szereplőivé válnak egy dinamikusan fejlődő területnek, egyúttal környezettudatos gondolkodásukkal is kitűnnek versenytársaik közül. Különösen fontos mindez a disztribúcióban, azon belül is elsősorban a csomagkiszállításban dolgozó vállalatoknak, amelyek az utóbbi években az internetes kereskedelem bővülésének köszönhetően jelentős forgalomnövekedést realizálhattak. Az elektromos kishaszonjárművek csendes és szén-dioxid-kibocsátás nélküli üzemmódjuknak köszönhetően a belvárosi területek ideális munkaeszközei. Ám nem elegendő csupán a járművekre és azok fejlesztésére fókuszálni, ugyanilyen fontos az üzemeltetésükhöz szükséges infrastruktúra, azaz a töltőhálózat kiépítése is. 

 -

A Mercedes-Benz drónok alkalmazásában látja a városi csomagszállítási feladatok megoldásának optimalizálását