Bár nem a konyhaművészetükről híresek a svédek, mégis igyekeznek az ínyenc járművezetők kedvében járni: a griffes gyártó új Chefline kivitelű csúcsmodelljében az otthonuktól távol is süthetnek friss húsgolyót maguknak!
Hirdetés:

Sokaknak elég a beépített mikrohullámú sütővel megmelegített félkész étel, ám számos vezető ennél többre vágyik. Számukra jelenthet megoldást a Limited Cuisine Edition kivitelű Scania, amely már a megjelenése előtt megkapta a fejlesztőktől a gyártó névadási szokásaihoz igazodó Chefline becenevet. Nem túlzás ez, ugyanis a sofőrökben lakozó ínyencet engedi szabadjára az Electrolux és a Jimmie Hensson svéd mesterszakács közreműködésével épített változat. Az indukciós főzőlaphoz csúcsmodern vertikális kialakítású kürtős páraelszívó tartozik, és külön tárolót alakítottak ki a konyhai eszközök számára. Rendkívül fontos, hogy a számos új berendezés beépítése ellenére nem kellett kompromisszumot kötnie a tervezőknek a kényelem vagy a biztonság terén.
Marcus Simmer, a Scania különleges fülkéket tervező részlegének vezetője – aki a nevéhez hűen a párolt ételek nagy rajongója – elmondta, hogy a számos Michelin-csillagos étteremnek otthont adó francia Elzász régióban már kimerítő ügyfélteszteket végeztek az S-széria Chefline variánsával. Ez alapján egyértelmű, hogy az üzemeltetők készek picit nagyobb árat fizetni az extrákért, hiszen ez az éttermi számlák összegének csökkenésével bőségesen ellensúlyozható. A nevéhez hűen a sült ételek nagy rajongójaként ismert Antoine Sauté tesztsofőr elmondása szerint kapcsolat- és hálózatépítésre is tökéletesen alkalmas a Chefline, hiszen sok barátot szerzett már a parkolókban a fülkében készített finomságokkal.

A Scania S-széria Chefline kivitele április elsejétől rendelhető Európában, a svéd gyártó egyelőre még vizsgálja, hogy Ázsiában is bevezesse-e a különleges variánst Wok&Roll néven.