Rekorder kirándulást szervezett a freiburgi központú Avanti Reisen. A közel egy évig tartó buszozás 34 ezer kilométeren át tartott, amelynek során a turistacsoport egy Setra ComfortClass fedélzetén bejárta Európát, Ázsiát és az amerikai kontinenst.
Hirdetés:

Melyik a legalkalmasabb jármű bejárni a Földet? Ha német nyugdíjasokat kérdezünk, a válaszok között minden bizonnyal dobogós helyen végez a busz. Persze nem akármilyen, leginkább afféle német prémiummárka kényelmes turistabusza. És mivel tudjuk, hogy a német nyugdíjasok (is) ritkán tréfálnak, ezért szinte meg sem lepődünk azon, hogy egy kedves társaság Föld körüli túrát teljesített egy Setrával. A 2013 tavaszán indult rendhagyó kirándulás még tavaly év végén, a világ legdélebbi városában, az argentin Ushuaiában, 34 ezer kilométer megtétele után szerencsésen be is fejeződött, így ez minden idők leghosszabb buszos utazása.

Kép: Setra -

A Föld körüli buszos utazás eszköze a 2014-es Év Autóbusza, egy kéttengelyes Setra S 515 HD turistabusz, amelyet kifejezetten kényelmes utazásra hangoltak. A Föld körüli túra első részeként Németországból Kínába indult

A világjáró csapatszállító a gyártósorról legördülő egyik első Setra ComfortClass 500-as busz volt, amely az utasok és a személyzet véleménye szerint is rászolgált „KomfortOsztály” elnevezésére. Sőt éppen a kiemelkedő rugózási és zajkomfortját, csendességét, no, és persze megbízható technikáját szerették meg legjobban a 34 ezer kilométer során. A freiburgi Avanti Reisen flottájának 12,3 méter hosszú tagja egyébként egy kényelmi és biztonsági extrákkal egyaránt gazdagon felszerelt, tágas üléselrendezésű, ötcsillagos példány, 40 ülőhellyel és Euro 6-os erőforrással.