Hirdetés:

Azonnali válaszokat követelnek az abroncsgyártóktól is a gyorsan változó piaci igények és az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások. Ezért a Hankook Tire mesterséges intelligenciát alkalmaz a termékfejlesztés területén.

Mostantól mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat is bevet a Hankook Tire a fejlesztései során, hogy a környezetkímélő technológiákat és a fenntartható alapanyagokat minél gyorsabban bevezethesse a piacra. Egy gumiabroncs nemcsak attól lehet környezetkímélő, hogy újrahasznosított alapanyagokból készül, hanem attól is, hogy kisebb gördülési ellenállásával és mérsékeltebb tömegével csökkenti a járművek tüzelőanyag-fogyasztását. Ez pedig többek között a keverékanyag összetételének módosításával érhető el.

A Hankook a mesterséges intelligencián alapuló megoldások bevezetésével felére szeretné csökkenteni az új keverékanyagok kifejlesztésének idejét

Csakhogy egy-egy új keverék kifejlesztése akár három évig is tarthat, és ezt az időt szeretné a Hankook a mesterséges intelligencia bevetésével várhatóan a felére csökkenteni. A gyártó által kidolgozott Virtual Compound Design (VCD) rendszer előrevetíti a vegyületek tulajdonságait, és mesterséges intelligencia segítségével felvázolja az alapanyagok optimális kombinációját. Pontossága jelenleg több mint 95 százalékos. A Hankook ezért a mesterséges intelligencia technológiáját az abroncsfejlesztés teljes folyamatára kiterjeszti az anyagkiválasztástól a tervezésen és a tesztelésen át a sorozatgyártásig.

Mindemellett a Hankook Tire közzétette a 2019-es évre vonatkozó pénzügyi jelentését. A vállalat tavaly közel 5,3 milliárd euró árbevételt és 416 millió euró üzemi eredményt ért el.

A Hankook abroncsai ma már a prémiumkategóriába tartoznak