Akár azt is mondhatnánk a szingapúri Duck & Hippo busztársaságra, hogy két legyet üt egy csapásra, habár egy étterem esetében az ilyen kijelentésekkel óvatosan kell bánni. Maradjunk inkább a klasszikus kettő az egyben kifejezésnél. Az ázsiai vállalkozás ugyanis két szolgáltatást ötvözve úgy mutatja be Szingapúr látványosságait, hogy közben kulináris élményt is biztosít a buszutazáson résztvevő turisták számára. A rendhagyó jármű alapja az MAN A69 típusú, 12 méter hosszú alváza, amelyre egy helyi vállalat emeletes buszfelépítményt készített. A GOURMETbus hajtásáról 250 lóerős, Euro V minősítésű dízelmotor gondoskodik. Természetesen nem maradhattak ki a biztonsági felszerelések sem a buszból, így megtalálható benne az EBS elektronikus vezérlésű fékrendszer blokkolásgátlóval és kipörgésgátlóval. A busz alsó szintjén kapott helyet a konyha, míg az emelet 32 fő számára biztosít luxusétteremhez hasonló körülményeket projektoros vetítéssel és WLAN hálózattal.
Ha valaki ezek után kedvet kapott a „Samsui Ginger Chicken“ (szansuj gyömbéres csirke) és „Dim Sum“ (dim sum) ételekhez, Szingapúrban járva ne hagyja ki a GOURMETbus nyújtotta kulináris élményekkel összekötött városnézést.
Ez vajon étterem exkluzív kilátással vagy turistabusz luxuséttermi felszereltséggel? Ilyen ínyencségek várják a GOURMETbus utasait