Hirdetés:

Megnyitotta első töltőpontját a Daimler Truck, a Traton és a Volvo-csoport közös leányvállalata. A Milence a stratégiai szempontból különösen fontos hollandiai Venlo mellett indította el szolgáltatását.

Az induláskor négy jármű tölthet egy időben, de még az első negyedévben újabb néggyel bővül a kapacitás. Jelenleg két darab 400 kilowattos CCS-csatlakozójú gyorstöltőoszlop működik, a jövőben pedig a megawattos töltőket is bevezetik majd. A cég a logisztika szempontjából fontos útvonalak mellett építi tovább hálózatát, ami minden elektromos teherautó számára elérhető lesz a jövőben. A jelenlegi egységes tarifa nettó 0,4 euró/kilowattóra (155 forint) ami meglehetősen kedvező, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig csupán egy mobilapplikáció és egy bankkártya szükséges.

A hálózathoz idén és jövőre újabb parkolók csatlakoznak Antwerpenben és Gent mellett. A Milence egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Európa legnagyobb, teherautóknak szánt töltőhálózatát építi ki, így a tempó még nem nevezhető szédületesnek. A cég vezetői azonban jelezték, hogy a rendszer megtervezése és az első pont üzembeállítása messze a legnagyobb kihívás volt a projekt során.

ATLAS-L4 önvezető projekt: Irány az autópálya!
Technika

ATLAS-L4 önvezető projekt: Irány az autópálya!

Újabb mérföldkőhöz, új területre érkezett az ATLAS-L4 projekt, amelynek keretében lépésről-lépésre valósággá válhat a vezető nélküli teherautó. A projekt célja a logisztikai központok közötti ingázás automatizálásával enyhíteni az ágazat kihívásait.

Fellélegeznek
Hírek

Fellélegeznek

Szolgálatba állt az ezredik elektromos autóbusz Londonban, egy Wrightbus StreetDeck Electroliner.

Új ZF vezetéstámogató rendszerek: Éber segítők
Technika

Új ZF vezetéstámogató rendszerek: Éber segítők

OnGuardMAX automatikus vészfékrendszerével és OnSideALERT radaralapú holttérfigyelő berendezésével segíti a ZF a jövőben a Nikola nehézkategóriájú üzemanyagcellás teherautójának biztonságos közlekedését.

Magna cum laude
Technika

Magna cum laude

Las Vegasban mutatta be legújabb fejlesztésű, következő generációs eDrive elektromos hajtását a Magna. Természetesen szó sincs szerencsejátékról!

Gördülékenyebb villamosítás
Hírek

Gördülékenyebb villamosítás

Hozzájárul a járműparkok villamosításának felgyorsításához a Bridgestone Mobility Solutions, valamint a flottakezelés és telematika terén európai piacvezető Webfleet.

Itt elmondhatod a véleményedet!