Hirdetés:

Megnyitotta első töltőpontját a Daimler Truck, a Traton és a Volvo-csoport közös leányvállalata. A Milence a stratégiai szempontból különösen fontos hollandiai Venlo mellett indította el szolgáltatását.

Az induláskor négy jármű tölthet egy időben, de még az első negyedévben újabb néggyel bővül a kapacitás. Jelenleg két darab 400 kilowattos CCS-csatlakozójú gyorstöltőoszlop működik, a jövőben pedig a megawattos töltőket is bevezetik majd. A cég a logisztika szempontjából fontos útvonalak mellett építi tovább hálózatát, ami minden elektromos teherautó számára elérhető lesz a jövőben. A jelenlegi egységes tarifa nettó 0,4 euró/kilowattóra (155 forint) ami meglehetősen kedvező, a szolgáltatás igénybevételéhez pedig csupán egy mobilapplikáció és egy bankkártya szükséges.

A hálózathoz idén és jövőre újabb parkolók csatlakoznak Antwerpenben és Gent mellett. A Milence egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Európa legnagyobb, teherautóknak szánt töltőhálózatát építi ki, így a tempó még nem nevezhető szédületesnek. A cég vezetői azonban jelezték, hogy a rendszer megtervezése és az első pont üzembeállítása messze a legnagyobb kihívás volt a projekt során.

Renault Master menetpróba: Remek példa
Teszt

Renault Master menetpróba: Remek példa

Fél emberöltőnyit élt velünk a Renault Master előző nemzedéke, ez alatt a világ rengeteget változott. Alapjaiban megújulva viszi tovább elődei praktikumát, és a jól ismert, bevált dízelmotorok mellett végre valós villanymotoros alternatívát kínál.

MAN Lion's City 12 E LE: Különösen fontos személyeknek
Teszt

MAN Lion's City 12 E LE: Különösen fontos személyeknek

Legutóbbi bajnokunk most alacsonybelépésű elővárosiként próbált szerencsét. Bár hátul elférne egy „rendes” híd is, megőrizte a belvárosiak portáltengelyét, és a normál padlószint alá sem zsúfoltak be több akkut. Tud akkor bármi újat mutatni?

Téli tűzkő
Hírek

Téli tűzkő

Egész évben optimális tapadást biztosítanak az enyhe téli időjárásra optimalizált Firestone Roadhawk Winter Steer kormányzott, valamint hajtott tengelyekre szánt Roadhawk Winter Drive gumiabroncsok.

Volkswagen ID.5 GTX: Népsportoló
Teszt

Volkswagen ID.5 GTX: Népsportoló

Zwickauból, a Trabant szülővárosából származik. Mégsem kell bele negyvenes keveréket kotyvasztanunk, hiszen nem kétütemű, hanem elektromos. Sőt, a kékes füstöt eregető, harsány hengerpár helyett két villanymotor lesi hangtalanul talpunk rezdüléseit.

B-ON Pelkan: Futurisztikus varázsdoboz négy keréken
Zöld jövő

B-ON Pelkan: Futurisztikus varázsdoboz négy keréken

Íme, a német postások egyedi elektromos kishaszonjárművének szellemi utódja, a B-ON Pelkan. Raktérkialakítása igazi úttörőnek számít, ugyanis a gyártó saját fejlesztésű, intelligens csomagadagolója hihetetlen időmegtakarítást eredményez használójának.

Haszonjárművek baleseti statisztikái: Egy pillanat műve
Háttér

Haszonjárművek baleseti statisztikái: Egy pillanat műve

Visszafordíthatatlan károkat okoznak a halálos közúti balesetek világszerte. A legfrissebb uniós statisztikák szerint a többségük kedvező látási viszonyok közepette, országúton és még csak nem is kereszteződések sűrűjében következik be.