Hirdetés:

Különleges születésnapi ajándékkal üdvözölte új tehergépkocsi-generációjának legelső évfordulóját az MAN. Csúcsragadozójuk láttán úgy megilletődtem, mint Pampalini, a rettenthetetlen vadász, amikor tövisszúró gébics helyett üvöltő oroszlánt fogott.

Óhatatlanul a Monty Python társulat legendás Brian élete című filmvígjátékának kultikus jelenete jutott eszembe, midőn először olvastam az MAN új zászlóshajójáról.

„Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!” – mondta Brian.
„Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!” – skandálta a tömeg.
„Ti mind különbözőek vagytok!” – folytatta Brian.
„Igen, mi mind különbözőek vagyunk!” – ismételte őt a tömeg.
„Én nem!” – kiáltotta valaki.

Nincs nála nagyobb sörényű oroszlán a szavannán

El kell ismerni, hogy a tévedésből megváltónak hitt „Blájennel” szemben az MAN TGX Individual Lion S valóban erős és szemrevaló egyéniség. Olyan, ami valódi követőkre és rajongókra lel majd, hiszen a germánok nem most húzták elő a cilinderből az individuális énjüket. Az MAN Individual részlege régóta az ügyfelek különleges igényeinek megvalósításán fáradozik. A mostani alfahím kialakításánál is aktívan segítették az MAN tervezőit. Természetesen egy ennyire domináns jelenség nem lehet tyúkmellű, ezért kizárólag a legerősebb erőforrásokkal kínálják a bajorok. A 12,4 literes D26 motorsorozatból csupán a legerősebb, 375 kilowattos (510 lóerő) egységet vették fel a klubba, míg a legnagyobb, 15,2 literes D38 dízelmotor mindhárom, 397, 427, valamint 471 kilowattos (540, 580 és 640 lóerő) teljesítményszintje bekerült. Ezek után magától értetődő, hogy az individuum kizárólag a legnagyobb GX fülkével rendelhető. A stilizált braunschweigi oroszlánnal nemesített külső visszapillantó tükrök, valamint a lökhárítók szénszálas műanyagot, divatos nevén karbont idéző elemei és a fekete hűtőrács vörös díszítésű krómlécei még jobban kihangsúlyozzák az új zászlóshajó visszafogottan elegáns megjelenését. Igény esetén a LED-technikájú szúrófények, rozsdamentes acél tetőkonzolja díszítésként visszaköszön az első lökhárítónál, valamint a vontató oldalainál is. A fekete keréktárcsák, valamint a napellenző sem a pincehelyiségben működő kamionos webáruházból, hanem az MAN Individual boszorkánykonyhájáról kerültek a vontatóra.

Az ízléses, finom részletekkel sportosan elegáns belteret varázsoltak

A beltérben is folytatódik a varázslat. A piros steppeléssel díszített bőr- és Alcantara-borítású ülések fejtámláján terpeszkedő vörös oroszlánok harmonikusan illeszkednek a karmazsin árnyalatú biztonsági övekhez. A bőrborítású, multifunkciós kormánykerék meggyszínű díszvarrása tovább fokozza a mázlista járművezetők munkakörnyezetének sportosságát. A kényelemről az alapfelszereltség részét képező vezetői komfortcsomag gondoskodik. A második ágy helyett választható faliszekrény akár 1400 literes tárolóhelyet rejthet. Valamivel csökken a befogadóképessége a konyhaegység megrendelésekor, ám cserébe mikrohullámú sütőt, valamint kávéfőzőt kapunk. Pihenőidőben a 22 col képátlójú televízió bekapcsolásával gondoskodhat a kikapcsolódásáról a járművezető. Munka közben pedig a teljesen digitális, 12,3 colos műszeregységet figyelheti. Az elegáns nagymacska önvezető rendszerrel még nem, azonban elektronikus vezérlésű kormányrásegítéssel, torlódásasszisztenssel felvértezett távolságtartó sebességszabályozóval, sávtartó, valamint a sávváltást és kanyarodást segítő rendszerrel, továbbá automatikus vezérlésű távolsági fényszóróval segíti a járművezető munkáját. Egy szó, mint száz: pompás címerállattal bővült az egykori nevén Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg haszonjármű-kínálata.