Frissítette a Volvo Buses a teljesen elektromos hajtásláncú autóbuszát, a Volvo 7900 Electric modellt, amely így megnövelt hatótávjának és több töltési lehetőségének köszönhetően rugalmasabban szolgálhatja ki az üzemeltetők és az utasok igényeit.
Hirdetés:

Ha elvégeznénk egy számítást arra vonatkozóan, hogy melyik országban rendezik a legtöbb buszipari újdonság bemutatóját, biztos, hogy Belgium állhatna a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Na, nem azért, mert az észak-európai ország annyira nagymúltú vagy kiterjedt autóbuszgyártó iparral rendelkezik. Egész egyszerűen mindegyik gyártó a Kortrijkben kétévente megrendezett Busworld kiállításra időzíti az újdonságok leleplezését. Éppen ezért nem meglepő, hogy a Volvo Buses is idén októberre ütemezte a Volvo 7900 Electric autóbusz frissítésének nagyközönség elé tárását. A 7900-as sorozat hibrid verziója a bemutatása óta nagy sikereket ért el, az azzal nyert tapasztalatokat használták a teljesen elektromos hajtású autóbusz megtervezésehez!

 -

Újdonságként jelent meg a Volvo 7900 Electric autóbuszok esetében a CCS kombinált gyorstöltő rendszer

Az idén sorozatgyártásba került tisztán elektromos hajtású modellváltozattal a Volvo Buses nem kevesebbet tervez, mint a közösségi közlekedésről eddig kialakult vélemény teljes átformálását, és a járművek segítségével emberközpontú városokat létrehozni. A nulla helyi károsanyag-kibocsátás, a zajtalan közlekedés, a kényelmes utasterek mind azt mutatják, hogy az elképzelés nem lehetetlen. Ráadásul a Volvo elektromos autóbuszai 80 százalékkal kevesebb energiával is beérik, mint a dízelüzemű járművek. Az alacsonypadlós, háromajtós, 12 méter hosszú 7900 Electric sorozat megújításának részletei mind  a fenti célokat szolgálják.
Az újítások sorában a legfontosabb, hogy az autóbusz immár három különböző akkumulátorcsomaggal rendelhető: 150, 200 és 250 kilowattóra kapacitással. Ezáltal a busz specifikációja jobban optimalizálható a felhasználáshoz, ami fokozza a költséghatékonyságot. Az akkumulátorok kapacitása mellett a töltési lehetőségek köre is bővült. A korábbiakhoz hasonlóan a buszok az OppCharge szabvány szerinti, lehetőség szerinti töltőállomásokat is használhatják akkumulátoraik töltésére. Újdonságként jelent meg a CCS kombinált töltési rendszer, a vezetékes gyorstöltéssel például a telephelyen gyorsan feltölthetők a buszok. Kivételt jelent a 250 kilowattóra kapacitású akkumulátor, ez ugyanis csak vezetékes CCS rendszerrel tölthető. Domborzattól és vezetési körülményektől függően a buszok hatótávolsága egy töltéssel elérheti a kétszáz kilométert. A vállalat a buszokat csomagban értékesíti, azaz a járművek mellett fix havi díjért karbantartási szerződést kínál ezekre, amely kiterjed az akkumulátorokra is.

Az októberi bemutató után az új Volvo 7900 Electric autóbuszok első példányaival előreláthatólag 2018 végén találkozhatunk a városi forgalomban.
Az autóbuszhoz készült videóban a Volvo Buses által elképzelt város elevenedik meg: a busz nemcsak elviszi az utasokat oda, ahova szeretnének eljutni, de még az álmok valóra váltásában is segédkezik.