Hirdetés:

Kulcsfontosságú a koronavírus elleni védekezésben az oltóanyagok gyors és biztonságos célba juttatása az 1,3 milliárd lakosú Indiában is. Erre nyújt kiváló megoldást a Daimler Trucks nemrég bemutatott BharatBenz BSafe Express hűtős teherautója.

Kifejezetten a Covid-19 elleni oltóanyagok biztonságos szállítására mutatta be a Daimler India Commercial Vehicles (DICV) a BharatBenz BSafe Express elnevezésű, hűtőfelépítményes tehergépkocsit. A BharatBenz 2823R típusú fülke-alvázon alapuló jármű csúcsszínvonalú hálózatba kapcsolási megoldásokat és új fejlesztésű hűtőaggregátot kapott. Ezek biztosítják az oltóanyagok hőmérsékletének és stabilitásának pontos megfigyelését, illetve fenntartását a szállítási folyamat minden mozzanatában. Ezáltal még a legtávolabbi célpontokba is tökéletes állapotban juttathatják el a vakcinákat annak a kampánynak a keretében, amelynek célja idén júliusig 300 millió lakos beoltása.

A konténerben elhelyezett IoT-érzékelők (internet of things, azaz tárgyak internete, az összeköttetési megoldások gyűjtőfogalma) segítségével a flottamenedzserek figyelemmel kísérhetik a hőmérsékletet, a páratartalmat, az ütéseket, a billenést és a rakomány piszkálását. Ezenkívül távolról is beállíthatják a kívánt hőmérsékletet, illetve szükség esetén megszólaltathatják a riasztót. Ezt egészíti ki a QR-kódos nyomon követés, így minden egyes csomag földrajzi helye, állapota és múltja ellenőrizhető. Míg a BharatBenz Truckonnect telematikai rendszerével az oltóanyagok elosztói valós időben nyomon követhetik nemcsak az értékes rakományt, hanem magát a járművet is. A hűtőkonténert a Motherson cégcsoport szállítja a gépkocsikhoz. Az üvegszál-erősítésű műanyagból, XPS habból és más jól megválasztott anyagokból készülő, ezáltal erős, vízálló, korrózióálló, kis tömegű és jó hőszigetelésű felépítmények kirívó előnye, hogy helyben 96 óra alatt összeszerelhetők, szemben a hagyományos megoldások háromhetes vagy még hosszabb szállítási határidejével. A BharatBenz BSafe Express tehát egyszerre gyors és biztonságos megoldást kínál a koronavírus elleni védekezés támogatásához.

Itt elmondhatod a véleményedet!