Hirdetés:

Izgalmas és megtisztelő felkérést kapott szerkesztőségünk: szakmai támogatást nyújtani az új MAN TGX hazai bemutatófilmjének elkészítéséhez. Most egy kis ízelítőt adunk a forgatás részleteiből.

Kiemelt eseménynek számított idén februárban az új MAN TG-család bemutatása az oroszlános márka számára, hiszen az elmúlt húsz év legjelentősebb fejlesztését hajtották végre. Ennek apropóján az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. egy hazai körülmények között forgatott saját bemutatófilmet is készíttetett az új nemzedék zászlóshajójáról, a TGX típusról. Úgy határoztak, hogy a hitelesség kedvéért egy szakmai körökben elismert, független szakembert kérnek fel a jármű megfilmesített tesztelésére. Ez a megtiszteltetés Chilkó Szabolcsot, magazinunk, illetve szakportálunk főmunkatársát érte.

Forgatókönyv rendben, Rolling Tons mágnestáblák feltapasztva, rádiós adóvevő bekapcsolva, indulhat a felvétel

Kollégánk napokig készült a forgatásra, hiszen kamerák előtt élő szóban egészen más bemutatni egy új tehergépkocsit, mint írásban. Tovább nehezítette a feladatot, hogy éppen az idei nyár egyik legtüzesebb napjára esett a felvétel, és a zavaró zajok kiküszöbölése miatt még a szellőző ventilátora sem járhatott a fülkében.

Számos kellékkel berendeztük a fülkét a forgatáshoz

A filmes stáb a tévékameráktól a tapadókoronggal rögzíthető sportkamerákon át a drónig számos profi eszközzel érkezett az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. átadás előtt álló fóti kirendeltségére, ahol zavartalanul forgathattak. Majd délután a csapat célba vette a TGX igazi életterét, az autópályát. A típus számos újdonságát, illetve korszerű vezetéstámogató rendszerét így működés közben mutathattuk be a fülke belsőterébe rögzített kamerák előtt.

Csapó négy, külső részletek…

A kamerákat szállító furgon a közeli felvételek elkészítéséhez sokszor körbeautózta a sztrádán haladó szerelvényt, ami mindkét jármű vezetőjétől nagy összpontosítást és összehangolt munkát követelt meg. Végül az operatőrök felüljárókról és egy ipari park autentikus környezetében is felvették az aranyszínű újdonságot. A 12 órás forgatási napon rögzített anyagból összevágott első film már megtekinthető.

Egyszerre több kamera is vette a jelenteket