Drónnal a közlekedésbiztonságért: Látják, ha szabálytalankodsz!

Hirdetés:

Nincs menekvés az égből rád figyelő szemek elől, ha nem tartod be a KRESZ előírásait, bármikor tetten érhetnek immár hazánkban is! Mostantól tényleg nem éri meg fél perc előnyért a tilosba tévedni.

Nem elég csak akkor szabálykövető módon közlekedni, ha éppen látod az út szélén parkoló gyanús fehér autót. Legalábbis a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása nem úgy rendelkezik, hogy csupán a rendőr szeme láttára kell betartani a passzusait. Éppen ezért immár a modern technikát is latba vetik a rend éber őrei – Nógrád megyében például drónnal figyelik a közlekedésbiztonság szempontjából veszélyes útszakaszokat, kereszteződéseket. A repülő kamerák a forgalmat és a lakosságot nem veszélyeztető vagy zavaró, biztonságos távolságból és magasságból kísérik figyelemmel a lent gyanútlanul szabálytalankodókat. A videófelvételek nyomán a járőrök egyből a helyszínen intézkedhetnek a lencsevégre kapott járművezetőkkel szemben. Elsőként Salgótarjánban végeztek ilyen légi megfigyelést, ám a jövőben a négyrotoros apró helikopterek a megye más településeinek égboltján is feltűnhetnek.

Így innentől kezdve igenis minden helyzetben gondoljunk arra, hogy tényleg nem ér semmit a pillanatnyi előnyszerzés – főleg, ha a derült égből lecsapó helyszíni bírság az esetleges eredménye.