Hirdetés:

Simon Zoltán egyéni vállalkozó állította üzembe január végén Közép-Európa első Globetrotter XXL fülkével ellátott Volvo FH nyerges vontatóját. Ráadásul a Volvo márka egyik nagykövetének tekintett fuvarozó a különleges tehergépkocsival együtt családja harmadik Volvo XC90 személyautóját is átvette.

Tavaly a Volvo Trucks bemutatta a már eleve tágas, kényelmes és bőséges tárolóhelyeket kínáló Globetrotter XL fülkéjének a 25 centiméterrel meghosszabbított változatát. Ezáltal a belsőtér 0,6 légköbméterrel tágasabb, az alsó fekhely 25 centiméterrel szélesebb és 13 centiméterrel hosszabb, míg az alatta elhelyezett tárolórekeszek egyenként ötven literrel nagyobbak. Ez a kiszélesített fekhely éppúgy rendelhető dönthető háttámlájú kivitelben is, mint a hagyományos méretű testvére. Így ez a sorozatgyártású XXL fülke fejedelmi kényelmet kínál a gépkocsivezetőknek, és jelenleg messze a legtágasabb az európai piacon. Kár, hogy Európában nem igazán tud labdába rúgni a szerelvények hosszúságának szigorú szabályozása miatt, inkább Ausztrália ennek a modellnek a fő célpiaca. Az öreg kontinensen eddig csupán mintegy tíz XXL fülkéjű vontatót helyeztek forgalomba. Persze, aki nem függönyponyvás vagy hűtős félpótkocsit húz, hanem például rövidebb konténerszállító alvázas félpótkocsit, az gond nélkül, a jogszabályi előírások betartásával üzemeltethet ilyen modelleket.

Még ez is belefér

Igen látványos a 25 centiméter különbség a belsőtér hosszában és a fekhely szélességében

Simon Zoltán vállalkozása pedig történetesen tartánykonténeres félpótkocsikkal dolgozik, így ebben a flottában kiválóan megállja a helyét ez az FH 500 Globetrotter XXL vontató. Simon Zoltán több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a nemzetközi tartányos fuvarozásra szakosodott vállalkozását, amelynek járműparkja ma már 26 szerelvényt számlál. A fuvarozóvállalkozó a kezdetektől fogva kizárólag Volvo FH vontatókat szerez be, ráadásul a Globetrotter Club tagjaként sohasem hagyja ki a különleges kampánymodelleket sem. Korszerű, gazdagon felszerelt FH 500 járműveinek túlnyomó része már kettős tengelykapcsolós I-Shift Dual Clutch váltóval ellátott.
„Szeretem az igényes és különleges tehergépkocsikat, emellett pedig fontosnak tartom, hogy a lehető legbiztonságosabb és legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítsam a kollégáimnak. Ezért döntöttem egy Globetrotter XXL fülkéjű vontató beszerzése mellett, amelyet a vállalkozás legrégebbi gépkocsivezetője kap meg” – mondta Simon Zoltán.
„Sikerült megnyernem 2013-ban a Volvo Trucks tüzelőanyag-fogyasztási versenyének kelet-közép-európai döntőjét, és ezzel együtt egy Volvo V40 személyautót. Ekkor szerette meg az egész családom a Volvo Cars járműveit is, így már a harmadik XC90-esünket vesszük át. Megjelenésükkel, biztonságukkal és kényelmükkel éppúgy lenyűgöznek bennünket ezek az autók, mint az FH tehergépkocsik. Már egy két lábon járó Volvo-reklám vagyok” – tette hozzá széles mosollyal Simon Zoltán, akire a Volvo Hungária Kft. és a Volvo Autó Hungária Kft. is márkanagykövetként tekint.

A képen balról jobbra: Benedek Tamás, a Volvo Hungária Kft. értékesítője, Fáczán Gergely, a Volvo Hungária Kft. értékesítési igazgatója, Simon Zoltán egyéni vállalkozó és Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója