Immár szabadon nevezhetnek a bátor jelentkezők az „5 tengelyen – biztos kézzel” sofőrversenyre. Megduplázták idén a fődíjat, így a legjobb végül kétmillió forintot vihet majd haza!
Hirdetés:

Már februárban leírtuk a legfontosabb tudnivalókat, az új „versenygépeket” és időpontokat az előző cikkünkből megismerhetitek. Ám akkor még nem tudtuk, hogy idén a duplájára növelik a fődíjat a szervezők, a NiT Hungary és az ORFK-OBB. Idén az „5 tengelyen – biztos kézzel” verseny fődíja kétmillió forint. Hoppá! 

 -

Ha valaki esetleg bizonytalan, hogy belevágjon-e – és a kétmillió ok sem győzte meg –, annak ajánljuk az alábbi olvasnivalókat a döntés megkönnyítésére. Négy interjút is olvashatunk a verseny honlapján a korábbi győztesekről, tanulságos megismerni, hogy kit mi motivált a versenyzésre és a mindennapi munkájában. Könczöl András és Szalai Gábor egyaránt kétszer végeztek az első helyen. Szeli Miklós és Kormos Csaba Tibor pedig egyaránt megnyerték az első versenyt, amelyen indultak. Ezenkívül a jelentkezőket minden héten gyakorlófeladatokkal segítik a verseny honlapján. A szervezők kimondott reménye, hogy idén több női járművezető is nevez majd – az első hölgy már meg is tette ezt. Bízzunk benne, hogy többen követik a példáját, fontos lenne ugyanis jobban megmutatni, hogy ez egy olyan szakma, amelyben mindkét nem képviselői dolgoznak.

Az elmúlt három év döntőiről nálunk is olvashatsz, ez is segíthet megismerni, hogy mi vár rád. A 2016-os eseményről itt, míg a 2017-es megmérettetésről itt. Tavaly nem kis meglepetést okozott a résztvevőknek, hogy a verseny elnevezésével szemben nem öt, hanem nyolc tengelyen kellett biztos kézzel dolgozniuk a legjobbaknak. Ám azt láthattuk a zsámbéki vezetéstechnikai pályán, hogy a legjobbakat még akkor sem lehet zavarba hozni, ha nem stimmel a tengelyek száma, aki tud, az mindennel tud.

 

[Frissítés]
Cikkünk megjelenését követően érkezett a hír, hogy kibővült a támogatók köre: a WebEye Magyarország Kft. verseny kizárólagos telematikai támogatója, míg az egyedüli gumiabroncs-beszállító a Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft.